DIREKTOR CRNOGORSKE POLICIJE RASPOREDIO SNAGE SVUDA PO ZEMLJI: Onda je rekao nešto NEREALNO!
Veselin Veljović, Foto: Printscreen

policija u pripravnosti

DIREKTOR CRNOGORSKE POLICIJE RASPOREDIO SNAGE SVUDA PO ZEMLJI: Onda je rekao nešto NEREALNO!

On je u razgovoru sa predsednikom opštine Berane Dragoslavom Šćekićem kazao i da nisu formirani rezervni sastavi policije i da će u slučaju da to bude neophodno o tome biti obavešten

Objavljeno: 20:41h

Direktor crnogorske Uprave policije Veselin Veljović izjavio je danas da su specijalne jedinice policije rasporedjene u pojedinim gradovima na severu na osnovu bezbedonosnih procena u pravcu smanjenja tenzija, praćenja bezbedonosne situacije i bezbednosno interesantnih lica.

On je u razgovoru sa predsednikom opštine Berane Dragoslavom Šćekićem kazao i da nisu formirani rezervni sastavi policije i da će u slučaju da to bude neophodno o tome biti obavešten.

U Beranama se četvrtkom i nedeljom održavaju litije koje organizuje Srpska pravoslavna crkva u znak protesta zbog usvajanja Zakona o slobodi veroispovesti i na kojima učestvuje veliki broj gradjana.

Na vlasti u Beranama je koalicija koju predvodi Socijalistička narodna partija, koja je opozicija na državnom nivou. Pre nedelju dana policija je odlučila da deo specijalnog policijskog tima bude rasporedjen u Beranama, Bijelom Polju i Pljevljima.

"Šćekić je posebno podvukao činjenicu da litije koje se održavaju u Beranama protiču u miru i slozi, da mir nema cenu i da svi zajedno moramo dati puni doprinos kako bi se gradjani osećali sigurno i bezbedno. Direktor Uprave policije saglasan je da mir nema cenu i da je odgovornost na svim gradjanima, a posebno nosiocima najodgovornijih funkcija u opštini i državi", navodi se u saopštenju.

Tokom susreta Šćekića i Veljovića, kako je rečeno, iskazan je zajednički stav o neophodnosti saradnje kada je reč o održavanju mira na teritoriji ove opštine, kao i čitave Crne Gore.

Veljović je ranije danas posetio Centar bezbednosti u Beranama i saopštio da masovnost okupljanja i pritisci različite vrste neće policiju sprečiti u nameri očuvanja mira i bezbednosti svih gradjana uz upotrebu svih raspoloživih sredstava i kapaciteta.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.