POLICIJA PRETRESALA AUTOMOBIL EPISKOPA JOANIKIJA: Ružne scene usred noći na graničnom prelazu!
Episkop Joanikije, Foto: Printscreen/Youtube/Miras Dusevic

MOLIM?

POLICIJA PRETRESALA AUTOMOBIL EPISKOPA JOANIKIJA: Ružne scene usred noći na graničnom prelazu!

Episkop budimljansko-nikšićki zadržan na graničnom prelazu

Objavljeno:

Režim, još uvek nesvestan da se narod u Crnoj Gori dogodio i da smo se oslobodili straha, na sve načine pokušava da zaplaši našu decu u školama, omladinu na gradskim ulicama, zaposlene u javnim preduzećima i ustanovama, preteći ili realizujući represivne mere. Ovih dana, evidentno je i prisustvo raznih „policijskih snaga“ na ulicama Pljevalja, koje bez identifikacionih brojeva, imena i drugih oznaka, a pokrivenih lica i pod oružjem, zaustavljaju i pretresaju blagočestivu omladinu, bivajući drski i primenjujući fizičku silu. Ovih poteza nisu pošteđeni ni naši sveštenici i episkopi, o čemu svedoči sramotna činjenica da je prethodne noći na graničnom prelazu „Ranče“ zadržan episkop budimljansko-nikšićki gospodin Joanikije, uz nalog za pretres njegovog automobila.

Ovo je kasno u subotu veče saopštio ''Pljevaljski odborza odbranu svetinja'', kojikonstatuje da dok režim iz dana u dan primenjuje sve nečasnije postupke, verni narod Crne Gore se u sve većem broju okuplja na molebanima i litijama ljubavi, braneći svoje svetinje, svoju Crkvu i svoju državu.

- Na ovaj veličanstven način, narod Crne Gore posvjedočio je duboku biblijsku istinu da „savršena Ljubav izgoni strah“. Ko radi za dobro i napredak, a ko „protiv države“, više je nego očigledno. Već više od mesec dana svedoci smo veoma opterećujućeg stanja u koje su našu državu Crnu Goru uveli vršitelji vlasti i decenijski režimski protagonisti, donevši antiustavni, anticivilizacijski i anticrkveni „Zakon topuza“ u atmosferi koja je stravično podsećala na užasnu „Kristalnu noć“. Nastojeći da otmu svetinje koje su naši preci gradili i branili i predstavljajući taj čin evropskim i demokratskim (a čemu je dijametralno suprotan!), pokušali su da, po ko zna koji put tokom dugog perioda mentalne tiranije, ponovo podele narod Crne Gore i da na tim „podelama“ ušićare nove politikantske poene, računajući da će time učvrstiti već raštelovane sopstvene redove. Na njihovo zaprepaštenje, a na opštenarodno oduševljenje, na tom zlom putu i naumu, isprečio se bogoljubivi i blagočestivi narod. Jednodušno, ovih dana, svi smo stali u odbranu naših svetinja - jer ovo nije puko pitanje imovine, već pitanje časti, obraza i dostojanstva, kažu iz Odbora.

- Ovih dana, preko svojih režimskih glasnogovornika, a ponegde i kao „sirak tužni bez nigđe nikoga“, arhineprijatelj Crne Gore i predsednik vladajuće partije Milo Đukanović pokušava da u svom dobro poznatom maniru podmetne sopstvena nepočinstva i način rada Crkvi, zaboravljajući da je Crkva nebozemna ustanova, a ne lična ili partijska prćija. Tražeći način da svoju zlu i, možemo reći, đavolju namjru što bezbolnije lobotomijski usadi u narodnu glavu, predsednik Đukanović je sebe među Vasojevićima „svrstao i među pravoslavne hrišćane“, brinući se za sopstveni položaj. Neverovatna je labilnost njegovog identiteta, kao i činjenica da ateista preznajanjem postaje pravoslavan, zaobišavši Svetu Tajnu Krštenja. U skladu sa tim, kao dobri ljudi, domaćini i hrišćani, predlažemo gospodinu Đukanoviću da se odrekne projekcija astrologa i saveta gatara koje „dogovore krijući čine, kakvo će zlo kome učiniti“, te da se krsti, a mi Pljevljaci ćemo mu velikodušno kumovati. Ovom prilikom izražavamo divljenje gospodstvu, hrabrosti, junaštvu i čojstvu Pljevljaka, koji ovih dana u nezapamćenom broju svedoče naše zajedništvo, bratsku i komšijsku ljubav, pokazujući da nas niko i ništa ne može podijeliti. Naročito smo blagodarni pljevaljskoj deci koja su nastavak školske godine započela bogosluženjem u čast Svetog Save, kao i njihovim roditeljima koji su ih ispravno vaspitali i naučili da slijede stope čuvenih gimnazijalaca i njihovih profesora Tanasija Pejatovića i Stevana Samardžića. Veličanstvenim litijama i odgovornim hrišćanskim ponašanjem, pokazujemo da volimo Crkvu, ali i državu, više od onih koji je decenijama pustoše. I dalje ostajemo u nadi da će se i naša zabludela braća i sestre „dogovoriti sami sa sobom“ te izabrati da budu ljudi, a da će se Pljevljaci koji su izopšteni i pred prokletstvom, javno pokajati za svoja djla usmjrena protiv Crkve i naroda. Kako ko radio, tako mu Bog pomogao - kaže Pljevaljski odbor za odbranu svetinja.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.