SRBI BI NAS S OPANCIMA POJELI DA NEMA VAŠINGTONA, BERLINA I ZAGREBA! Drugi čovek saveta CPC izvređao Srbiju i SPC!
Stevo Vučinić, Foto: Printscreen

ŠTA OVAJ PRIČA?

SRBI BI NAS S OPANCIMA POJELI DA NEMA VAŠINGTONA, BERLINA I ZAGREBA! Drugi čovek saveta CPC izvređao Srbiju i SPC!

Paranoja u Crnoj Gori dobija nove obrise kroz intervju Steva Vučinića

Objavljeno:

Potpredsednik saveta NVO „CPC“ Stevo Vučinić, kazao je u razgovoru za Aktuelno, da Crna Gora treba da bude zahvalna zvaničnom Vašingtonu i Berlinu na zaštiti od velikosrpskog i ruskog hegemonizma i Zagrebu koji lobira za nas u EU, jer bi nas u protivnom, kako je kazao, ”pojeli s opancima”.

Paranoja u Crnoj Gori dobija nove obrise kroz intervju Steva Vučinića.

- Beogradska štampa, za koju je svojevremeno vojvoda Gavro Vuković tvrdio da je najveća fabrika laži na Balkanu, transformisala se u pravu industriju za širenje lažnih vesti. Uključeni su svi počev od najviših državnih adresa Srbije, preko Akademije nauka, Crkve, naučnih i kulturnih institucija, skoro svih medija, pa do poslednjeg građanina iz srbijanskih zabiti. Horski ponavljaju neistinu da su Srbi u Crnoj Gori ugroženi i da nedavno usvojeni Zakon o slobodi vere temelji pravni osnov da im se otimu svetinje. Iz povesnoga iskustva znamo da će takvu i slične laži širiti svetom sve dok ne likvidiraju crnogorsku državu i Srbiji obezbijede izlaz na Jadransko more - kazao je Vučinić za Aktuelno.

- Ovih dana upravo gledamo ekstazu toga napada Srbije sa svime što ona jeste na našu zemlju, i to direktno i frontalno. Povod tome napadu krije se u odgovoru na pitanje: Đe je južna granica Srbije? Za zvanični Beograd, to je očito, ali ne i javno deklarisano, cela crnogorska obala. Naravno, unutar nje, podrazumeva se i cela Crna Gora - rekao je Vučinić.

Vučinić naglašava da Crna Gora kao pomorska država, ima geostrateški značaj za kontinentalnu Srbiju.

- Aneksijom Crne Gore stekla bi geopolitički značaj, koji ona sada nema. Dozvolila bi da se na crnogorskoj obali ukotve vojni brodovi i uspostave vojne baze zemalja kojima su Evropska Unije i NATO neprijateljski ciljevi, i poduprta njihovom pretećom silom Evropi, stacioniranom, doslovno u središtu kontinenta, kolosalno osnažila sopstveni uticaj na političke centre koji o odlučuju o statusu Kosova i Republike Srpske, na koje teritorijalno pretenduje. Zato direktno i indirektno nasrće na sve crnogorsko, s tendencijom da zemlju uvede u haos, čak i građanski rat, i u neredovnim okonostima na vlast dovede petu kolonu, oličenu u skoro celoj opoziciji. Instrument za tu operaciju joj je Srpska crkva koja vešto koristi ekonomsko-socijalne probleme zemlje, i podmuklo, koristeći se religioznom harizmom, na noge je digla osiromašeni i prosti svet protiv ustavnoga poretka. Zato za zemlju i njene vodeće ljude i koristi termine koji imaju izrugujuće značenje, povezuje ih s kriminalom i sa zločinačkim organizacijama, da bi taj svet naoružala mržnjom prema sopstvenoj zemlji i vlastima - kazao je Vučinić.

On konstatuje da nažalost, državna administracija obiluje kadrovima, spremnim da prodaju usluge svakome ko je spreman da ih plati.

- Mnogi su najobičniji strani agenti i izdajnici koji su se zaverili protiv sopstvene zemlje. Ali ovoga puta, zvanični Beograd i beogradski popovi namerili su se na crnogorsku vlast spremnu da brani suverenitet države članice NATO-a koja je još i pod visokom zaštitom Sjedinjenih Američkih Država. U zdravlje zvaničnog Vašingtona, ne treba zaboraviti i Berlin pod čijom smo monetarnom zaštitom i Zagreba koji svesrdno lobira naše interese u EU, za sada možemo da odahnemo, inače, veli se, ‘pojeli bi ne s opancima’. Nezadovoljnima preostaje da služe molebane i šetaju dok im ne dosadi - poručio je Vučinić.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.