UČITELJICU RADU PROTERUJU IZ ŠKOLE ZBOG TROBOJKE: Izazvala BURU ovom fotkom iz učionice! (FOTO)
Rada Višnjić, Foto: Facebook printscreen / Rada Višnjić

skandal u baru

UČITELJICU RADU PROTERUJU IZ ŠKOLE ZBOG TROBOJKE: Izazvala BURU ovom fotkom iz učionice! (FOTO)

Zaključak je da su van svih zakonskih normi i pedagoških metoda deca u ovom slučaju iskorišćena u “borbi” ove prosvetne radnice protiv Zakona o slobodi veroispovesti

Objavljeno:

Protiv učiteljice iz Osnovne škole Jugoslavija u Baru, Rade Višnjić, ta obrazovna institucija pokrenula je disciplinski postupak jer je učenicima zadala da crtaju trobojku na času, saznaje CdM.

Fotografija je juče objavljena na Fejsbuku, a na njoj se vide učenici koji u rukama drže nacrtane trobojke. Da je pokrenut disciplinski postupak protiv Višnjićeve u izjavi za CdM potvrdila je direktorka OŠ Jugoslavija Biljana Vukmanović.

“U vezi sa ovim slučajem odmah su po saznanju preduzete mere iz nadležnosti direktora i pokrenut je disciplinski postupak. Naša škola nije mesto u kome će se demonstrirati otvoreno ili prikriveno političko delovanje, već bezbedno i prijatno mesto za sve đake”, kazala je CdM-u direktorka škole Biljana Vukmanović.

Prema njenim rečima, svi zapolseni u nastavi u obavezi su profesionalno da rade svoj posao u interesu učenika, a u skladu sa zakonskim odredbama, podzakonskim aktima i predmetnim planom i programom, što je njihov zadatak i prioritet, kao i zaštita dece od svakog oblika nedozvoljenih i neprimerenih pojedinačnih uticaja.

“Nastavljamo svoj timski rad u duhu zajedništva i podrške učenicima u svim segmentima delovanja škole. Nećemo dozvoliti da izolovani slučaj baci senku na dosadašnje ali i buduće pregalaštvo kolektiva OŠ Jugoslavija kako bi se učenicima obezbedili uslovi za kvalitetan i ugodan boravak u školi”, zaključila je u izjavi za CdM Vukmanović.

foto: FacebookPrintscreen/Rada Višnjić

Da je ovo tužna slika naše stvarnosti smatraju u barskom Odboru Liberalne partije.

U školskim klupama je neko detinjstvo žrtvovao na oltar svojeg patološkog nacionalizma i mržnje, politički instrumentalizijući decu kao sitan kusur u aktuelnim raspravama. Nekada se ovo zvalo prosveta, a danas je ovo mračnjaštvo. I svaki prosvećen, razuman,čovjek ima obavezu da digne glas protiv ovoga i kaže dosta je. Kako je jednom davno, kada je ovakva politika vodila decu na ratišta, izjavila poslanica Liberalnog saveza Stanka Vučinić, baš iz Bara- decu vam ne damo. Bar je uvek bio grad bratstva, sloge i ljubavi a ne nikada podela i nacionalizma”, poručuju iz barskog LP-a u izjavi za CdM.

Zaključak je da su van svih zakonskih normi i pedagoških metoda deca u ovom slučaju iskorišćena u “borbi” ove prosvetne radnice protiv Zakona o slobodi vjeroispovesti, a deo je nastavka kampanje koja se danima sprovodi iscrtavanjem zidnih površina trobojkom širom Crne Gore.

Da ovo nije usamljen slučaj zloupotrebe učenika potvrđuje i primer iz Berana.

Naime, učenici Srednje stručne škole u Beranama, danas neće biti na časovima, a sve zbog aktuelnih dešavnja oko Zakona o slobodi veroispovesti.

Na flajerima koji su oblepljeni širom grada, ali i objavljeni na društvenoj mreži Fejsbuk, građani se pozivaju da im se pridruže na okupljanju protiv Zakona, i to u 8.45 časova ispred pomenute škole.

Organizatori ove skandalozne kampanje koju sprovode jer se “bore za svetinje” za ostvarivanje svojih političkih ciljeva manipulišu i djecom, što je za svaku osudu. Crnogorska javnost s pravom očekuje brz i advekatan odgovor nadležnih.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/CdM.me)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.