CRNOGORCI ŽESTOKO ODGOVORILI IVICI DAČIĆU! Kako li će na ovo reagovati SRPSKI MINISTAR?
Saopšteno je da ambasador Srbije u Podgorici Vladimir Božović precizno i detaljno obavešten o karakteru ovih aktivnosti, Foto: Beta/Ognjen Stevanović

iza kulisa

CRNOGORCI ŽESTOKO ODGOVORILI IVICI DAČIĆU! Kako li će na ovo reagovati SRPSKI MINISTAR?

Ministarstvo je ocenilo da je takva mera Ministarstva inostranih poslova Srbije prema crnogorskoj diplomatkinji izraz "pukog reciprociteta"

Objavljeno:

Crnogorsko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je sinoć da Srbija nema razloga da zabrani ministarki-savetnici u Ambasadi Crne Gore u Beogradu prisustvo sastancima s predstavnicima državnih organa i državnih institucija Srbije.

Ministarstvo je ocenilo da je takva mera Ministarstva inostranih poslova Srbije prema crnogorskoj diplomatkinji izraz "pukog reciprociteta" zbog mere koju je Crna Gora preduzela prema ministru savetniku u Ambasadi Srbije u Podgorici.

Ministar inostranih poslova Srbije Ivica Dačić kazao je ranije danas da je Crna Gora zabranila prisustvo sastancima državnih organa i institucija otpravniku poslova Ambasade Srbije u Podgorici Ljubiši Milanoviću, posle čega je Srbija primenila recipročnu meru prema "ličnosti broj dva" crnogorske ambasade u Beogradu - ministarki savetnici Ani Ražnatović.

"U delovanju ministra-savetnika Ambasade Republike Srbije u Podgorici, stekli su se, i nepobitno su utvrđeni, postupci kojima se flagrantno krši slovo i duh Bečke konvencije, dobra vera i dobra praksa u međudržavnim odnosima i diplomatskim relacijama", navodi crnogorsko Ministarstvo spoljnih poslova.

Saopšteno je da ambasador Srbije u Podgorici Vladimir Božović "precizno i detaljno obavešten o karakteru ovih aktivnosti, kao i o odgovarajućim merama koje će biti preduzete od strane crnogorskih organa".

"S druge strane, naša diplomatkinja u zvanju ministra-savetnika u Ambasadi Crne Gore u Beogradu ponaša se i deluje primereno i uzorno, poštujući sve standarde i uzuse Bečke konvencije, pa, osim, pukog reciprociteta, stvarnih motiva i razloga za preduzimanje mera protiv nje nema", zaključuje Ministarstvo spoljnih poslova Crne Gore u saopštenju.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.