SRBIJA OSUDILA SINA DANILA LAZOVIĆA ZBOG ZELENOG DRESA: Oglasio se mladi Vuk i imao je poruku za sve!
Foto: EPA/Valdin Xhemaj

sa ponosom

SRBIJA OSUDILA SINA DANILA LAZOVIĆA ZBOG ZELENOG DRESA: Oglasio se mladi Vuk i imao je poruku za sve!

Mnogo je bure podigao najpre dres u kojem je rukometna reprezentacija Crne Gore igrala protiv Srbije na Evropskom prvenstvu, a zatim i slavlje sa sportnim zelenim zastavama. Internetom je u subotu, nakon utakmice kružio snimak iz autobusa crnogorske reprezentacije, gde rukometaši slave sa zelenim barjakom.

Objavljeno:

Jedan od reprezentativaca Crne Gore je i Vuk Lazović, sin proslavljenog srpskog glumca Danila Lazovića koji je preminuo 2006. u 55. godini života, usled posledica srčanog udara. Brojni domaći mediji žestoko osuđuju Vuka zbog činjenice da je njegov otac uvek ponosno isticao ljubav prema Srbiji.

foto: Printscreen/Adriamedia.tv

Rukometaš je za "Blicsport" podsetio na prijateljske i bratske odnose dva naroda.

- Veoma teška utakmica kako fizički tako i psihički, jedna prava muška utakmica između dve prijateljske i bratske države. To su momci sa kojima se jako dobro poznajemo sa kojima smo delili lepe i teške trenutke tokom karijera i ovim putem bi im se zahvalio na pravoj muškoj utakmicu.

Prašina koja se podigla oko rukometaša, definitivno nije došla u pravo vreme i to je jasno kada se pogledaju trenutna dešavanja u Crnoj Gori, odnosno, masovne protestne šetnje širom države zbog usvajanja Zakona o slobodi u veroispovesti.

Vuk je odgovorio i na sve tekstove koji su u velikom broju osvanuli na sajtovima srpskih medija. Tridesetjednogodišnji rukometaš jasno ističe da sa ponosom nosi prezime svog oca i da ga ne zanima politika kojoj nije mesto u sportu.

- Ne zanimaju me zastave i politika koja se pominje po novinama i stavlja u prvi plan. Teško mi padaju optužbe koje čitam jer je ovo sport i tako mora da ostane! Svi dobro znaju ko je bio moj otac. Sa ponosom nosim njegovo prezime na leđima i nikad ga neću obrukati, a sa druge strane moja majka je rodom sa Cetinja i njoj u čast i u čast moje rodbine iz Crne Gore, ponosno ću nositi dres i dati svoj maksimum na svakoj sledećoj utakmici - poručio je Vuk.

Vuk Lazović je ranije igrao za mlađe kategorije reprezentacije Srbije, ali se opredelio za Crnu Goru pošto nije dobijao poziv za srpski seniorski tim.

Karijeru je započeo u Partizanu, a nakon pet godina u crno-belom dresu prešao je u makedonski Vardar da bi samo godinu dana kasnije ponovo stigao u Beograd. Ovog puta obukao je dres Crvene zvezde. Zaigrao je brzo i za Vojvodinu, zatim i za nemački Netelšted. Usputna stanica bila je i rumunska Dunarea, a trenutno je član južnokorejske ekip SK Hoks.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Blicsport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.