KOPENHAGEN NA NOGAMA: Vernici u Danskoj podržali narod u Crnoj Gori RAZVILA SE SRPSKA ZASTAVA! (FOTO)
Foto: Printscreen

na nogama

KOPENHAGEN NA NOGAMA: Vernici u Danskoj podržali narod u Crnoj Gori RAZVILA SE SRPSKA ZASTAVA! (FOTO)

Srpski vernici u Kopenhagenu juče se se takođe okupili ispred hrama Svetog Georgija kako bi podržali srpski narod u Crnoj Gori u njihovoj borbi za odbranu hramova

Objavljeno:

Hram Svetog velikomučenika Georgija u Kopenhagenu večeras na Badnje veče bio je tijesan da primi nekoliko stotina srpskih vjernike koji su došli na osvećenje i loženje badnjaka uoči najradosnijeg hrišćanskog praznika rođenje Isusa Hrista - Božića. Večernju službu vodio je otac Aleksandar Samardžić, starješina hrama, a sam čin paljenja badnjaka obavljen je ispred hrama.

Ako je suditi po vjernicima koji su došli da zajedno podijele radost na Badnje veče, srpska zajednica u Kopenhagenu ima svetlu budućnost jer su mnogi vernici došli sa svojom malom decom, za koju je vatra od badnjaka ispred hrama bila posebna atrakcija.

Inače, srpski vernici u Kopenhagenu juče se se takođe okupili ispred hrama Svetog Georgija kako bi podržali srpski narod u Crnoj Gori u njihovoj borbi za odbranu hramova. S najdubljom hrišćanskom ljubavlju u bratskoj slozi služen je moleban Presvetoj Bogorodici, koji se služi u nevoljama i iskušeljima koja snađu crkvu Božiju i njene verne.

Pogledajte dio atmosfere sa proslave Badnje večeri u i ispred crkve u Kopenhagenu.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Srbija danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.