TUKAO I VREĐAO SVEŠTENIKA, PA POBEGAO! U Nikšiću uhapšen napadač na Mirka Vukotića
Napadnuti sveštenik Vukotić, Foto: Printscreen

haos u cg

TUKAO I VREĐAO SVEŠTENIKA, PA POBEGAO! U Nikšiću uhapšen napadač na Mirka Vukotića

Policija je podnela zahtev za pokretanje prekršajnog postupka protiv U.K. jer je, navela je UP, počinio prekrša: vređanja na javnom mestu po osnovu nacionalne, rasne ili verske pripadnosti

Objavljeno:

Policija je u Nikšiću uhapsila meštanina U.K. (67) jer je fizički napao i vređao sveštenika Mirka Vukotića (38) i potom pobegao, saopštila je crnogorska Uprava policije (UP).

Policija je podnela zahtev za pokretanje prekršajnog postupka protiv U.K. jer je, navela je UP, počinio prekrša: vređanja na javnom mestu po osnovu nacionalne, rasne ili verske pripadnosti.

Crkvena opština Nikšić prethodno je saopštila da je U.K. vređao trojicu nikšićkih sveštenika - Slobodana Jokića, Ostoju Кneževića i Mirka Vukotića, a Vukotića i udario.

Crkvena opština je ocenia da je tenzije u Crnoj Gori podigao "jednostrani i nepromišljeni čin ovakvog donošenja Zakona o slobodi veroisovesti".

Saopštili su i da očekuju od predsednika crnogorske države, Vlade i grada Nikšića da "oštro i nedvosmisleno osude taj sramni čin" - napad na sveštenike.

bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.