POLICIJA UPUTILA PORUKU AMFILOHIJU: Ovo je baš OZBILJNO!
Sindikat Uprave policije pozvao je danas mitropolita Amfilohija da pozove građane na mir, Foto: Pritnscreen

zakon o slobodi veroispovesti

POLICIJA UPUTILA PORUKU AMFILOHIJU: Ovo je baš OZBILJNO!

U sindikalnom saopštenju se navodi da u protestima ne učestvuju vernici, već, kako kažu, primitivci, koji svojim "huliganskim ponašanjem" pokušavaju da blokiraju saobraćajnice praveći barikade

Objavljeno:

Sindikat Uprave policije pozvao je danas mitropolita Amfilohija da pozove građane na mir i da osudi napade protestanata na pripadnike policije zbog usvajanja neustavnog Zakona o slobodi veroispovesti.

U sindikalnom saopštenju se navodi da u protestima ne učestvuju vernici, već, kako kažu, primitivci, koji svojim "huliganskim ponašanjem" pokušavaju da blokiraju saobraćajnice praveći barikade.

Napominjući da nije prvi slučaj u poslednje vreme da policijski službenici trpe pritiske od pojedinaca, u saopštenju se, uz poziv mitropolitu, navodi da i među pripadnicima policije ima puno vernika, koji časno i profesionalno rade, ni malo lak posao.

"Apelujemo na mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija da osudi napade na policiju i da pozove građane na mir i da se prestane sa izazivanjem nemira jer nikome ne donose dobro", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da kompletni policijski sastav radi danonoćno da bi održao stabilan javni red i mir u državi kao i punu bezbednost svih građana.

"Svim sredstvima ćemo štititi život svakog policijskog službenika i nećemo dozvoliti da oni budu predmet brutalnih napada koji dolaze od huligana ma kojoj veri i naciji pripadali", navodi se u saopštenju policijskog sindikata.


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.