U NIKŠIĆ, DA BRANI OSTROG STIGAO I DAKA! Pucali su na njega u Beogradu, a on se danas moli MOŠTIMA SVETOG VASILIJA
Foto: Printscreen Youtube / AVTOKEFALIS

crkveno-narodni sabor u nikšiću

U NIKŠIĆ, DA BRANI OSTROG STIGAO I DAKA! Pucali su na njega u Beogradu, a on se danas moli MOŠTIMA SVETOG VASILIJA

U crkvi Svetog Vasilija Ostroškog Čudotvorca u Nikšiću, danas se održava veliki crkveno-narodni sabor

Objavljeno: 14:40h

U crkvi Svetog Vasilija Ostroškog Čudotvorca u Nikšiću, danas se održava veliki crkveno-narodni sabor, na kome će biti izložene i mošti tog sveca i odakle će biti upućena poruka protiv usvajanja Predloga zakona o slobodi veroispovesti, koji je predložila crnogorska vlada.

Vladika budimljanako- nikšićki Joaniki je upozorio vlast u Crnoj Gori da ne srljaju u proklestvo i najavio da će se na kraju Sabora zakleti pred moštima Svetog Vasilija Ostroškog da će braniti veru.

Čitaoci Vesti javljaju da kod Bogetića policija zaustavlja i kontroliše autobuse koji su krenuli ka Nikšiću.

Prema proceni policije 6.000 ljudi je sa strane stiglo u Nikšić. Ta informacija dostavljena je Savetu za građansku kontrolu rada policije.

Na liturgiji prisustvuje nekoliko stotina ljudi. Građani u hram pristižu u kolonama uprkos jakoj kiši i vetru.

DAKA MEĐU VERNICIMA

Crnogorski biznismen i dobrotvor SPC Miodrag Davidović Daka, na koga je nedavno pucano u beogradskom hotelu Kraun Plaza, prisustvuje Saboru u Nikšiću. Miodrag Daka Davidović došao je posle više godina u Crnu Goru, da prisustvuje velikom Crkveno-narodnom saboru u Nikšiću. Na aerodromu mu je dobrodošlicu poželela delegacije Demokratskog fronta, koju su činili portparol Nove srpske demokratije Marko Kovačević i Mihailo Čađenović, koji je ležao nevin osam meseci u spuškom zatvoru zbog progona koji nad DF-om vrši Milivoje Katnić po nalogu Mila Đukanovića, navodi se na stranici te stranke na Fejsbuku. Pre desetak dana izvršen je snajperski napad na Daku Davidovića dok se nalazio u društvu vladike Joanikija. Ubrzo posle napada pronađeno je oružje u zapaljenom automobilu na Novom Beogradu. Počinioci još nisu otkriveni.

AUTOBUSI ZAUSTAVLJENI NA GRANICI

Autobusi koji su noćas krenuli iz Srbije i Republike Srpske na veliki narodni sabor u Nikšić zaustavljeni su noćas na granici. Otac Mijajlo kaže da i pored toga što se to desilo, nema nervoze. - Možda je tako i bolje, zato što kad budu videli koliko će narod doći neće moći da kažu da smo doveli nekog sa strane - kaže otac Mijajlo.

foto: Privatna arhiva

- Sve ovo što vidite ovde, to će biti Crna Gora - dodaje on. Granična policija je vratila sa granice i sveštenike koji su bili u privatnim vozilima. Po rečima jednog od njih, proglasili su ih rizikom za nacionalnu bezbednost Crne Gore!

Bonus video

(Espreso.co.rs/Novosti.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.