AUUU, OVO NIKO NIJE OČEKIVAO! Slobodan Kašćelan PUŠTEN NA SLOBODU!
Kašćelan Slobodan, Foto: Youtube/Printscreen

ODLUKA

AUUU, OVO NIKO NIJE OČEKIVAO! Slobodan Kašćelan PUŠTEN NA SLOBODU!

Na prethodnom ročištu sudija Višeg suda Dragoje Jović prihvatio je danas jemstvo od pola miliona eura koje je ponudio Kašćelan

Objavljeno: 22:46h

Slobodan Kašćelan, optužen za zelenašenje pušten je danas iz zatvora u Spužu da se brani sa slobode, podgoricki portal CDM.

Njemu su oduzete putne dozvole i imaće obavezu javljanja. Na prethodnom ročištu sudija Višeg suda Dragoje Jović prihvatio je danas jemstvo od pola miliona eura koje je ponudio Kašćelan. Novac za jemstvo su sakupili članovi porodice okrivljenog Kašćelana ponudivši hipoteku na stanove. Iako je sud za jemstvo tražio 400 hiljada evra, članovi Kašćelanove porodice su sakupili preko pola miliona. Konkretno, ponuđeno je 501.000 u nekretninama i 5.000 keša. Specijalni tužilac Saša Čađenović nije se protivio ovom predlogu. Kašćelan je, inace, optužen za zelenašenje, a prema optužnici Kotoranin je 50 hiljada evra dao na kamatu Milanu Dragoviću, a iznos kamate bio je 10 odsto. Na današenjem ročištu bilo je planirano saslušanje svedoka Dragovića, koji živi u Hrvatskoj i on je trebalo da bude saslusan putem video linka, ali do toga nije doslo.

Hrvatski organi predložili su podgoričkom Višem sudu druge datume, ali zbog organizaciono-tehničkih obaveza sud ne može da udovolji ovom predlogu. Slobodan Kašćelan ranije je kategorički negirao navode optužnice, piše CDM. Pored Kascelana optuženi je jos sedam osoba koje su u bekstvu, dok se jos sedam osoba brani sa slobode. Blic, koji prenosi pisanje CDM-a, podseca da je Kašćelan uhapšen sredinom decembra prošle godine u Pragu, a prilikom pretresa policija je kod njega pronašla dva pasoša, francuski i kosovski na ime Slobodan Perić. Poternica za njim bila je raspisana još 2016. godine i za njega se govorilo da je najtraženiji begunac zbog kog su se evropske policije ujedinile kako bi ga pronašle. U javnosti je označen kao vođa kavačkog klana, koji je navodno oformio radi vršenja krivičnih dela iznuda, zelenaštvo, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, proizvodnje i dilovanja droge, omogućavanje uživanje opojnih droga, davanje mita, teško delo protiv opšte sigurnosti i pranje novca.

(Espreso.co.rs/Informer)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.