OPTUŽNICA PROTIV VOĐE KAVČANA UBLAŽENA: Utvrđeno da je on "samo" davao pare na kamatu!
Slobodan Kašćelan, Foto: Pritnscreen

puj pike ne važi

OPTUŽNICA PROTIV VOĐE KAVČANA UBLAŽENA: Utvrđeno da je on "samo" davao pare na kamatu!

Vođa kavačkog klana je prošlog meseca u prvostepenom postupku osuđen na dve godine

Objavljeno:

Kotoranin Slobodan Kašćelan, koji je prema evidencijama bezbednosnih službi jedan od vođa takozvanog kavačkog klana, više nije optužen da je organizovao kriminalnu grupu koja se bavila zelenašenjem, već samo da je davao novac na kamatu.

Specijalno državno tužilaštvo Kašćelana tereti da je od juna 2010. godine pa nadalje u Kotoru, iskorišćavajući teško imovno stanje, teške prilike i nuždu, dao novac na zajam Milanu Dragoviću i ugovarao za sebe nesrazmernu imovinsku korist u iznosu koji prelazi iznos od 30.000 evra, u čemu mu je, kako se navodi u optužnici, pomogao okrivljeni Goran Ljubatović.

Ovo su objavili mediji u Crnoj Gori, navodeći da je "upravo ta nepreciznost oko krivičnog dela koje mu je stavljeno na teret bila razlog za nedavno ukidanje odluke o produženju pritvora". Naime, Kašćelanu se trenutno sudi u Višem sudu u Podgorici, a da se više ne tereti za stvaranje kriminalne grupe pojasnio je tužilac na jednom od ročišta tom Kotoraninu. Za delo za koje je sada optužen zaprećena je kazna zatvora od šest meseci do pet godina. Kašćelan je u pritvoru u Spužu od 8. februara ove godine, kada je Crnoj Gori izručen iz Češke, gde je uhapšen prošlog decembra. Bio je optužen da je sa Igorom Božović organizovao kriminalnu grupu, te da su vrbovali ostale članove kako bi se bavili zelenaštvom, švercom droge, pranjem novca. Na ročištu u maju, negirao je navode optužnice specijalnog tužilaštva da je švercovao drogu i bavio se zelenašenjem.

Vođa kavačkog klana je prošlog meseca u prvostepenom postupku osuđen na dve godine i četiri meseca zatvora zbog pucnjave 2010. godine u Prčnju u Crnoj Gori, kada je ranio Igora Markovića. Na kaznu od dve godine osuđen je Marković, koji je tom prilikom pucao na Kašćelana. Crnogorski sud je utvrdio da su kobnog dana Kašćelan i Marković pucali jedan u drugog, i to tako što je Marković prišao stolu za kojim je sedeo navodni vođa ozloglašenog kavačkog klana i pozvao ga da izađu da porazgovaraju. Kada su krenuli ka parkingu, kako je sud utvrdio, Kašćelan je naglo skrenuo desno, izvukao revolver, a istovremeno je i Marković potegao pištolj koji je nosio sa sobom. Inače, samo dan pre nego što je osuđen na kaznu od dve godine i četiri meseca, Kašćelanu je Apelacioni sud privremeno oduzeo imovinu vrednu milione evra, a na raspolaganje mu je ostavljena samo porodična zaostavština.

Umesto za organizovanje i upravljanje ozloglašenim kavačkim klanom, Kašćelan će pred sud samo zbog zelenašenja .

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.