MILO ĐUKANOVIĆ NAPAO PATRIJARHA IRINEJA! Crna Gora se TRESE zbog ovih reči iz Podgorice
Milo Đukanović, Foto: Youtube printscreen

OŠTRO!

MILO ĐUKANOVIĆ NAPAO PATRIJARHA IRINEJA! Crna Gora se TRESE zbog ovih reči iz Podgorice

Sve je rekao...

Objavljeno:

Služba za informisanje crnogorskog predsednika Mila Đukanovića saopštila je da neće da komentariše očekivanja srpskog patrijarha Irineja da će Đukanović povući odluku o priznanju Kosova i indirektno demantovali navode da je on preko mitropolita Amfilohija pozdravio poglavara SPC.

"Što se tiče patrijarhovih očekivanja u vezi s priznanjem Kosova, to ne bismo ni komentarisali. Crna Gora samostalno vodi konzistentnu spoljnu politiku, polazeći od svojih državnih i nacionalnih interesa, doprinoseći tako, po ocenama sa najmerodavnijih evropskih i svetskih adresa, i stabilnosti regiona", saopšteno je iz Službe za informisanje Djukanovića, prenose Vijesti.

Irinej je u subotu, nakon liturgije povodom obeležavanja 800 godina autokefalnosti SPC, kazao da ga je Đukanović pozdravio preko mitropolita Amfilohija i da mu je bilo žao što ne može da prisustvuje jer je sprečen.

Istovremeno, on je kazao da je uveren da će Đukanović povući priznanje "lažne države Kosovo, i da će se vratiti pravim vrednostima".

Kako su naveli iz Djukanovićevog kabineta, šef kabineta je zahvalio SPC na pozivu u usmenoj komunikaciji i obavestio da je Djukanović u Njujorku.

"Druge komunikacije u vezi sa ovim nije bilo", navodi se u saopštenju kabineta.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.