SA KRUZERA JE STIGAO UZNEMIRUJUĆI POZIV UPOMOĆ! Panika u Boki Kotorskoj, ovo se dogodilo na brodu!
Kruzer je zahtevao pomoć (ilustracija), Foto: EPA/Atienza

uzbuna u cg

SA KRUZERA JE STIGAO UZNEMIRUJUĆI POZIV UPOMOĆ! Panika u Boki Kotorskoj, ovo se dogodilo na brodu!

O akciji medicinske evakuacije sa "MSC Opere" u Boki Kotoskoj bila je obaveštena i obalska radio-stanica Dubrovnik

Objavljeno:

Jedno petogodišnje dete hitno je, zbog bolesti, evakuisano sa kruzera "MSC Opera", koji je zatražio pomoć na izlazu iz Kumborskog tesnaca u Boki Kotorskoj.

Kako prenose podgoričke Vijesti, "MSC Opera" je potom nastavio krstarenje Mediteranom otplovivši iz Boke Kotorske ka grčkoj luci Mikonos.

Ne precizirajući o kakvoj vrsti bolesti je reč, Vijesti navode da su dete preuzeli turistički čamac ''Gracijana'' i plovilo pilotske službe Luke Kotor, u pratnji brodskog doktora i roditelja i prevezli ga do luke Zelenika.

Tamo ga je, kako se dodaje, čekala ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, agent brodara MSC i lučke vlasti.

Bolesno dete je iskrcano sa broda u 22 časa, a 12 minuta kasnije stiglo je u luku Zelenika, zajedno s roditeljima i još jednim detetom.

Kako objašnjavaju Vijesti, kruzer je zatražio medicinsku intervenciju preko Pomorskog operativnog centra Uprave pomorske sigurnosti Crne Gore i obavešteni su svi državni organi - Sektor granične policije MUP, Operativno-komunikacioni centar, Zavod za hitnu medicinsku pomoć.

O akciji medicinske evakuacije sa "MSC Opere" u Boki Kotoskoj bila je obaveštena i obalska radio-stanica Dubrovnik jer se evakuacija obolelog putnika odvijala i u hrvatskim teritorijalnim vodama, severno od rta Oštro.

Dubrovnik radio je takođe ponudio pomoć, ali za time nije bilo potrebe jer su reagovale crnogorske službe uz prethodno dobijenu saglasnost hrvatskih organa.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Vijesti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.