CRNA GORA IZRUČUJE SINĐELIĆA HRVATSKOJ: Čuveni SVEDOK SARADNIK tamo će izdržavati kaznu zbog UBISTVA
Saša Sinđelić, Foto: Youtube printscreen

slučaj državni udar

CRNA GORA IZRUČUJE SINĐELIĆA HRVATSKOJ: Čuveni SVEDOK SARADNIK tamo će izdržavati kaznu zbog UBISTVA

Viši sud je utvrdio da postoje sve zakonske pretpostavke da se Sinđelić izruči Hrvatskoj koja ga potražuje zbog izdržavanja 21-godišnje zatvorske kazne

Objavljeno: 06.09.2019. 10:13h

Podgorički Viši sud utvrdio je da su stvorene sve pretpostavke da Crna Gora Sašu Sinđelića, ključnog svedoka saradnika u slučaju pokušaja terorizma, izruči Hrvatskoj.

Kako se navodi, nakon saslušanja i prikupljanja dokumentacije, Viši sud je utvrdio da postoje sve zakonske pretpostavke da se Sinđelić izruči Hrvatskoj koja ga potražuje zbog izdržavanja 21-godišnje zatvorske kazne. Sinđelić može da se žali Apelacionom sudu i ukoliko taj sud potvrdi odluku Višeg suda, on će biti izručen.

Hrvatska potražuje Sinđelića zbog izdržavanja zatvorske kazne od 21 godine zbog ubistva Mirka Fotisa, po presudi Županijskog suda u Vukovaru.

Sinđelić je prethodno pobegao iz Srbije i ilegalno prešao granicu sa Crnom Gorom i zatražio politički azil.

- Sinđelić je preko staza, mimo graničnog prelaza bežao u Crnu Goru, što je bilo vidno na njegovim nogama. Saopštio je inspektorima u Rožajama da je bio primoran da traži politički azil, zbog progona i da napusti Srbiju -saopštio je tada glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić.

Iz srpskog MUP-a rekli su, međutim, da je izmišljotina da je Sinđeliću neko pretio.

On je ključni svedok Tužilaštva u slučaju pokušaja terorizma i nekoliko puta je javno menjao iskaz, zbog čega ga opozicija ali i deo stručne javnosti smatra nekredibilnim svedokom.

U prvostepenom postupku optuženima za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora u Crnoj Gori 2016. godine, svih 14 optuženih proglašeni su krivim.

Dvojica ruskih državljana Eduard Šišmakov i Vladimir Popov su osuđeni na 15 odnosno 12 godina zatvora za krivično delo terorizam u pokušaju i organizovanje kriminalne grupe.

Lideri Demokratskog fronta Andrija Mandić i Milan Knežević osuđeni su na po pet godina zatvora.

BONUS VIDEO:

(Espreso.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media