OSTAVLJENI U BARI KRVI SA RASCOPANIM LOBANJAMA: Stravičan OBRAČUN u PODGORICI, policija zna ko su NAPADAČI
Lekari mu se bore za život: Dalibor Kaluđerović, Foto: Printscreen

užas

OSTAVLJENI U BARI KRVI SA RASCOPANIM LOBANJAMA: Stravičan OBRAČUN u PODGORICI, policija zna ko su NAPADAČI

Dalibor nije kriminalac. Radi za dnevnicu, živi skromno, ako ne i gore od toga

Objavljeno: 03.09.2019. 09:50h
  • 1

Dalibor Kaluđerović (35) i Dušan Vlahović (40) pretučeni su u noći 28. avgusta nadomak podgoričke Sahat kule i ostavljeni u lokvi krvi.

Policija još nije uhapsila napadače koji su ih teško povredili, ali tvrde da imaju “konkretne informacije o mogućem počiniocu”.

Kaluđerovićev brat Nikola Rajković, “Vijestima” je ispričao da su dan kasnije saznali da je tridesetpetogodišnjak u Kliničkom centru u Podgorici i da se lekari bore za njegov život:

Rekli su nam da je pronađen u lokvi krvi sa teškim povredama glave. U Kliničkom centru su nam rekli da se bore za njegov život i da će, iako nekim čudom preživi, ostati invalid. Ne znam ko ga je pretukao, niti što bi mogao biti razlog da neko to uradi. Pretpostavljam da su njega i njegovog prijatelja pretukli i ostavili tako, misleći da su ih ubili.”

Ispričao je da je saznao da mu je brat te večeri bio pripit i da pretpostavlja da je sa društvom pevao ili bio bučniji dok je prolazio kroz Staru varoš, ali da ne shvata zašto bi to nekog toliko iznerviralo da ga pokuša ubiti.

“Dalibor nije kriminalac. Radi za dnevnicu, živi skromno, ako ne i gore od toga. Nije bio blistav kao mlađi, ali nije uključen u bilo kakav kriminal da bi ovo moglo da mu se dogodi. Nije mi jasno ko ga je i zbog čega krvnički pretukao i ostavio slomljene glave da iskrvari. Valjda su ga tukli nekim metalnim šipkama, takve informacije imamo”, rekao je on.

Rajković je dodao da očekuju od policije da što pre rasvetli pokušaj ubistva njegovog brata.

Iz Uprave policije “Vijestima” su odgovorili da preduzimaju intenzivne aktivnosti u cilju rasvetljavanja tog događaja.

Dežurna služba Centra bezbednosti Podgorica je, 28. avgusta 2019. godine oko 01.20 časova, obaveštena od strane građana da se u Ulici Petra Prlje nalaze dva lica sa povredama iz nasilja. Policijski službenici su odmah po prijavi izašli na lice mesta. Lica su transportovana u Urgentni blok KCCG-a na ukazivanje medicinske pomoći. O događaju je obavešten nadležni državni tužilac, a na licu mesta je izvršen uviđaj. D. V. (40) i D. K. (35) su zadobili teške telesne povrede. Državni tužilac je kvalifikovao ovaj događaj kao krivično delo teška telesna povreda”, objasnili su iz Uprave policje.

Istakli su da su po nalogu nadležnog tužioca preduzeli “niz konkretnih aktivnosti u cilju istraživanja motiva napada i identifikovanja lica koje je oštećenima nanelo teške telesne povrede”.

Na osnovu dosadašnjih prikupljenih informacije, od kojih je jedan deo prikupljen od oštećenih lica, policija je došla do konkretnih informacija o mogućem počiniocu ovog krivičnog dela. U koordinaciji sa nadležnim tužiocem u toku je materijalizacija saznanja u cilju prikupljanja relevantnih dokaza”, piše u odgovorima iz policije.

Podatke medijima šalju samo uz saglasnost porodice

Portparolka Kliničkog centra Crne Gore Gorica Soković, saopštila je “Vestima” da podatke o zdravstvenom stanju Kaluđerovića i Vlahovića može dostaviti isključivo uz pribavljenu saglasnost pacijenta ili člana njegove najuže porodice.

Ona je podsetila da iz KC-a o tome obavestili sve redakcije 19. avgusta, pozivajući se na Ustav, Zakon o zdravstvenoj zaštiti, Zakon o zdravstvenoj nezi pacijenta, Zakon o pravima pacijenata, Zakon o zaštiti podataka o ličnosti...

BONUS VIDEO:

OBJAVLJEN SNIMAK KAKO JE PALA OPASNA KRIMINALNA BANDA NASRED OKEANA: Na ovom brodu je pronađeno 800 kg kokaina, druge članove policija uhvatila na spavanju (VIDEO)

(Espreso.rs/Vijesti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media