ALBANCI SE OSILILI, PRETE SVE JAČE! Sad poručuju: NAŠA ZASTAVA ĆE SE VIJORITI!
Albanija zastava, Foto: Shutterstock

neverovatno

ALBANCI SE OSILILI, PRETE SVE JAČE! Sad poručuju: NAŠA ZASTAVA ĆE SE VIJORITI!

Ne obaziru se na reakciju nadležnog ministarstva

Objavljeno:

Ministar za ljudska i manjinska prava i predsednik Demokratske unije Albanaca Mehmed Zenka ponovio je danas da je njegov narod bio za nezavisnu Crnu Goru i da stoga Albanci sada imaju pravo isticati svoje simbole i naglasio da će nastaviti to da rade.

Zenka je zauzeo stav Albanskog foruma koji je pre dva dana zapretio da će se albanska zastava vijoriti Crnom Gorom i da Albance zbog toga niko neće smeti da kažnjava, pišu beogradski mediji.

- Albanci su se deklarisali za državu Crnu Goru i ne znam šta bi trebalo još da urade - kazao je Zenka i dodao da ne vidi ništa sporno u slavlju na Cijevni.

Na pitanje da li smatra da je pored albanske, trebalo istaći i državnu crnogorsku zastavu, on je odlučno kazao:

- Ne!

Na isto pitanje, potpredsednik Skupštine i lider Force, Genci Nimanbegu, ponovio je sličan stav koji je izneo u javnost pre dva dana objasnivši da je na slavlju korišćena zastava albanskog naroda i da će oni nastaviti da ističu samo nju.

- To je naša albanska zastava i mi imamo pravo da je upotrebljavamo. Imamo pravo da izražavamo našu etničku pripadnost. To što Zakon o javnom redu i miru to zabranjuje, to je druga stvar - poručio je on.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.