ALBANCI SE IŽIVLJAVAJU NAD MONAHINJAMA U PRAVOSLAVNOM MANASTIRU! Provociraju ih jednom SKANDALOZNOM REČENICOM!
ONI tvrde da je svetinja njihova, Foto: Printcsreen

UŽAS!

ALBANCI SE IŽIVLJAVAJU NAD MONAHINJAMA U PRAVOSLAVNOM MANASTIRU! Provociraju ih jednom SKANDALOZNOM REČENICOM!

Došlo je i do okupljanja i samoorganizovanja lokalnih pravoslavaca koji su želeli da zaštite manastir.

Objavljeno: 18.08.2019. 12:10h
  • 91

Prema informacijama do kojih je od lokalnih meštana, proteklih dana zaista je bilo nekoliko učestalih i veoma neprijatnih incidenata u blizini manastira Beške na Skadarskom jezeru.

Naime, grupa od dvadesetak Albanaca iz obližnjeg sela Murići nekoliko dana je dolazila u manastir Bešku i provocirala i uznemiravala monahinje, tvrdeći da je to njihovo.

Zbog svega, prema svedočenju meštana, bila je i angažovana crnogorska policija, koja i dalje povremeno patrolira u blizini manastira. Takođe, došlo je i do okupljanja i samoorganizovanja lokalnih pravoslavaca koji su želeli da zaštite manastir.

Ovim su potvrđeni i navodi mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija, koji je pre tri dana za TV Novi prvi put javno saopštio da je u Beški došlo do incidenata, a interesantan je detalj da se o ovome u crnogorskoj javnosti gotovo ne zna ništa.

Podsetimo, u pitanju je ženski manastir iz 15. veka, zadužbina Đurađa Balšića i Jelene Balšić, ćerke kneza Lazara i kneginje Milice, koja je i sahranjena u Beški, a koju je pravoslavna crkva proglasila za svetiteljku.

 

Bonus video: 

(Espreso.rs/Sputnjik Srbija)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media