POTPREDSEDNIK CRNOGORSKE SKUPŠTINE: Mi po Ustavu imamo pravo da ističemo albansku zastavu!
Nimanbegu je rekao da će o najavljenoj prijavi razgovarati sa predstavnicima ostalih albanskih partija, Foto: Printscreen Youtube Vijesti online

provkacija?

POTPREDSEDNIK CRNOGORSKE SKUPŠTINE: Mi po Ustavu imamo pravo da ističemo albansku zastavu!

Nimanbegu je naveo da su Albanci autohotni na teritoriji Crne Gore i da po Ustavu imaju pravo na isticanje svojih nacionalnih simbola 

Objavljeno: 17.08.2019. 22:54h
  • 4

Potpredsednik Skupštine Crne Gore Genci Nimanbegu izjavio je da Albanci imaju pravo da ističu albansku zastavu u Crnoj Gori i dodao da će sa predstavnicima albanskih partija obaviti konsultacije nakon što je Ministarstvo kulture najavilo da će podneti krivičnu prijavu zbog isticanja zastave Albanije na manifestaciji na reci Cijevna.

On je za Radio Crne Gore rekao da je neprijatno iznenađen informacijom da će Ministarstvo kulture podneti prijavu protiv organizatora skupa na Cijevni, tokom kojeg je isticana zastava Albanije bez državne zastave Crne Gore, kao i da imaju pravo da ističu zastavu.

Nimanbegu je naveo da su Albanci autohotni na teritoriji Crne Gore i da po Ustavu imaju pravo na isticanje svojih nacionalnih simbola.

"Neprijatno sam iznenađen, Ministarstvo kulture i zaposleni u njemu apsolutno moraju znati da mi kao narod u Crnoj Gori, Albanci, koji žive autohtoni na svojim područjima, da imamo naš nacionalni simbol, da po Ustavu imamo pravo na slobodnu upotrebu, a sve drugo po mom mišljenju je samo iniciranje svađa sa našim narodom", rekao je on.

Nimanbegu je rekao da će o najavljenoj prijavi razgovarati sa predstavnicima ostalih albanskih partija.

"Da vidimo adekvatan način reagovanja", izjavio je on.

Crnogorsko Ministarstvo kulture saopštilo je da će podneti prijavu protiv organizatora skupa na reci Cijevni, tokom kojeg je zastava Albanije istaknuta bez državne zastave Crne Gore.

 

Bonus video

(Espreso.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media