BEZUMNE SU LAŽI DA PLANIRAM DA ODVOJIM MITROPOLOJU OD SPC. Amfilohije: Zna Milo dobro moj odnos prema njemu!
Amfilohije je rekao da je laž da planira da odvoji Mitropoliju od SPC, Foto: Aleksandar Jovanović Cile

reakcija

BEZUMNE SU LAŽI DA PLANIRAM DA ODVOJIM MITROPOLOJU OD SPC. Amfilohije: Zna Milo dobro moj odnos prema njemu!

Ističe da se "ovaj Milo sada nije tako odnosio prema crkvi do 2000. godine, pa ni poslije toga"

Objavljeno: 14:02h

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije rekao je za podgoričke Vijesti da je laž da sa predsednikom Crne Gore Milom Đukanovićem planira da odvoji Mitropoliju od Srpske pravoslavne crkve.

Peticiju, kojom se traži povlačenje Predloga zakona o slobodi vjeroispovjesti ili uvjerenja i pravnom položaju vjerskih zajednica, potpisalo je do sada oko 100.000 građana, rekao je mitropolit Amfilohije.

- Potpisa bi bilo i 300.000, ali neki nisu stigli, a neki se boje. Makar 10 ljudi, zaposlenih u državnim ustanovama reklo mi je da bi dobili otkaz ako bi se potpisali protiv tog propisa - rekao je Amfilohije.

Predlog zakona, koji je Vlada utvrdila sredinom maja, propisuje da će svi verski objekti, koji su bili imovina Crne Gore pre pripajanja Kraljevini Srba, Hrvata i Slovenaca 1918. godine, a koji kasnije nisu na odgovarajući pravni način prešli u svojinu neke verske zajednice, biti prepoznati kao državna imovina.

Mitropolit Amfilohije je ocenio da je "Vlada taj zakon stavila u drugi plan nakon Trojičindanskog sabora u Podgorici, koji je pokazao snagu vjernika".

Mitropolit Amfilohije je rekao da su neistinite spekulacije da u dogovoru sa predsednikom Crne Gore Milom Đukanovićem pokušava da odvoji Mitropoliju od Srpske pravoslavne crkve (SPC).

- To su laži koje se plasiraju iz njihovih krugova. Vidim, neki iz Srbije objavljuju te bezumne laži. Zna Milo dobro moj odnos prema njemu. To je odnos poštovanja prema njemu kao čovjeku i državniku na kraju krajeva, ali to ne znači da poštujem njegovu bezumnu politiku. Ona je druga priča. Treba praviti razliku između toga - rekao je Amfilohije.

Ističe da se "ovaj Milo sada nije tako odnosio prema crkvi do 2000. godine, pa ni poslije toga".

- Ovako se ponaša samo u posljednje vrijeme. Bojim se da to sada ne radi po svojoj volji, nego pod pritiskom i nasiljem NATO-a. Jer NATO radi sve da uništi pravoslavlje i pravoslavnu crkvu. Zato uništavaju Siriju i tamošnje hrišćanstvo, Ukrajinu, potkopavaju temelje pravoslavne Rusije, a uništili su Kosovo i Metohiju. I sada evo hoće da uništi i Crnu Goru. E pa ne ide to, neće moći - zaključio je mitropolit Amfilohije.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Vijesti.me)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.