CRNOGORCI FALSIFIKUJU ISTORIJU: Ova FOTOGRAFIJA je najbolji dokaz koliko pojedini MILOGORCI mrze SRBE
Plagiranje istorije u Crnoj Gori: Sporna fotografija iz 1913., Foto: Tviter

STRAŠNO!

CRNOGORCI FALSIFIKUJU ISTORIJU: Ova FOTOGRAFIJA je najbolji dokaz koliko pojedini MILOGORCI mrze SRBE

Jedan od poslednjih primera "nečojstva" i "plagijarizma" može se videti na korici knjige izvesnog Slobodana Čukića - "Početak srpske okupacije – komitska borba i narodna golgota 1918-1920"

Objavljeno:

Mnogi smatraju da se u današnjoj Crnoj Gori, pod Milom Đukanovićem, vodi velika borba za progon ne samo Srba, nego i svega što je srpsko.

Na udaru je SPC, stranke koje su naklonjene Srbiji, a poseže se i za istorijskim falsifikatima kako bi se dokazalo da je Srbija uvek bila agresor nad Crnogorcima.

Jedan od poslednjih primera "nečojstva" i "plagijarizma" može se videti na korici knjige izvesnog Slobodana Čukića - "Početak srpske okupacije – komitska borba i narodna golgota 1918-1920".

Naime, ilustracija za ovo (ne)delo je zapravo fotografija iz 1913. godine, dakle snimljena daleko pre perioda koji se u knjizi opisuje, ali ni to nije sve - sa fotografije iz bitke za Skadar uklonjen je srpski vojnik i na njoj je ostala samo crnogorska žena pored grobova svojih stradalih bližnjih.

Inače, reč je o fotografiji koja se našla na naslovnoj strani časopisa "L,ILLUSTRATION" od 17. maja 1913. godine, a original možete videti ispod teksta.

foto: Tviter

BONUS VIDEO:

Emanuel Makron odlazi sa Kalemegdana (KURIR TV)

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.