CRNOGORCI, ALBANCI I AMERIKANCI SU JEDINI SLOBODNI NARODI! Govor crnogorskog akademika zapalio je Balkan (VIDEO)
Čedomir Bogićević, Foto: Facebook printscreen

POVODOM DANA DRŽAVNOSTI CG

CRNOGORCI, ALBANCI I AMERIKANCI SU JEDINI SLOBODNI NARODI! Govor crnogorskog akademika zapalio je Balkan (VIDEO)

Bogićević, koji je sudija Vrhovnog suda Crne Gore i član Dukljanske akademije nauka i umetnosti, održao je zapaljiv govor o istoriji crnogorske nacij

Objavljeno:

Povodom Dana državnosti Crne Gore, koji se obeležava 13. jula, na ulicama Cetinja održan je “Veliki crnogorski marš” u organizaciji Evropskog pokreta za vladavinu prava, a posebno je ostalo zapaženo obraćanje akademika Čedomira Bogićevića.

Bogićević, koji je sudija Vrhovnog suda Crne Gore i član Dukljanske akademije nauka i umetnosti, održao je zapaljiv govor o istoriji crnogorske nacije.

- Evropa, koja traži da se harmonizujemo sa njenim standardima, nikada nije bila slobodna zajednica ljudi. Samo su Crnogorci, samo Albanci i samo Amerikanci jedini slobodni ljudi u sveukupnoj istoriji ljudske povesti. - rekao je on.

Pogledajte:

Bogićević nije dalje argumentovao zašto misli da su se baš ova tri naroda jedina borila i osvajala svoju slobodu.

Dodao je i da su Crnogorci "ustali protiv Vermahta" iako su njihovi glavni protivnici u tom istorjiskom kontekstu ipak bili Italijani.

Iako je skup održan povodom Dana državnosti, centralna tema govora je bila 1918, što implicira da je i ovaj praznik poslužio vlastima Crne Gore, i njihovim pristalicama, da nastave istorijski revizionizam.

Podsetimo, Dan državnosti Crne Gore je 13. jul, kada je 1878. dobila međunarodno priznanje na Berlinskom kongresu, a 1941. njeni borci za slobodu pokrenuli narodni ustanak protiv fašističke okupacije.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.