ĐUKANOVIĆ ZAPRETIO PROSRPSKIM SVEŠTENICIMA: Mantije će zameniti zatvorskim uniformama!
Milo Đukanović, Foto: Profimedia

ima rešenje

ĐUKANOVIĆ ZAPRETIO PROSRPSKIM SVEŠTENICIMA: Mantije će zameniti zatvorskim uniformama!

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović smislio je po njemu najbolji način da se prevaziđu podele među pravoslavnim vernicima u zemlji. Ukoliko se to ne sprovede neki će "mantije zameniti zatvorskim uniformama"

Objavljeno:

To rešenje svih rešenja je, po Đukanoviću, formiranje "pravoslavne crkve Crne Gore" koja će "otvoriti vrata svim vernicima".

Đukanović tvrdi da je neupitno da je postojala autokefalna Crnogorska pravoslavna crkva, i da je neupitno pravo aktuelne Crne Gore da, kako je rekao, krene u operaciju obnove te crkve.

On je za javni TV servis Crne Gore dodao da su Mitropoliji crnogorsko-primorskoj i njenom sveštenstvu širom otvorena vrata da budu deo tog rešenja, a ne da, kako je naveo "tradicionalno ostanu deo problema".

On kaže da je Srpska paravoslavna crkva, kako navodi, važan faktor podeljenosti pravoslavnog stanovništva u Crnoj Gori.

Komentarišući pismo vaseljenskog patrijarha Vartolomeja, Đukanović je rekao da ga je dobio nedelju dana nakon što ga je objavila Mitropolija crnogorsko-primorska i da ga sadržaj pisma upućuje na to da je pisano u Crnoj Gori.

On smatra da je država u slučajevima crkve na Rumiji i krstionice na Miholjskoj Prevlaci pokazala "višak tolerancije" i dodaje da ubuduće neće biti tako.

Pravni sistem će, kako navodi, morati da se poštuje.

"Svako mora da razume da će biti lojalan građanin državi u kojoj živi i radi, ili će biti prestupnik. Prestupnici mogu biti i u odelima i u mantijama i završiće u zatvorskim uniformama jer to je sudbina prestupnika", rekao je Đukanović.

BONUS VIDEO: Muamer Zukorlić, Memorijalni centar u Potočarima

(Espreso.co.rs / Mondo.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.