VOĐA KAVAČKOG KLANA VODIO POSLOVE IZ ZATVORA: U ćeliji mu pronađen telefon! Da li je izdavao naređenja i odatle?
U sobi Istražnog zatvora u kojoj boravi Slobodan Kašćelan pronađen je mobilni telefon, Foto: Pritnscreen

NIKO NE ZNA ODKUD MOBILNI U SPUŽU

VOĐA KAVAČKOG KLANA VODIO POSLOVE IZ ZATVORA: U ćeliji mu pronađen telefon! Da li je izdavao naređenja i odatle?

Kašćelan je uhapšen 13. decembra 2018. u Češkoj, a izručen je Crnoj Gori 8. februara

Objavljeno:

U sobi Istražnog zatvora u kojoj boravi Slobodan Kašćelan, vođa ozloglašenog "kavačkog klana" sa još dva pritvorenika pronađen je mobilni telefon, za koji nije utvrđeno kako je tu dospeo.

Telefon je pronađen prilikom kontrole i poslat na veštačenje kako bi se utvrdilo kome od trojice pritvorenika pripada. Istražitelji sumnjaju da je telefon Kašćelanov, ali će to utvrditi analizom kontakata. Crnogorski mediji nezvanično saznaju da uprava ZIKS nije sankcionisala nijednog zatvorskog policajca zbog ovog propusta!

Kašćelan je uhapšen 13. decembra 2018. u Češkoj, a izručen je Crnoj Gori 8. februara. Vođa ozloglašenog crnogorskog klana je osumnjičen za pokušaj ubistva, stvaranje kriminalne organizacije i zelenašenje.

Sumnja se da je Kašćelan krajem maja 2010. godine na području opština Kotor, Tivat i Budva organizovao kriminalnu organizaciju radi sticanja nezakonite dobiti i organizovao delovanje kriminalne organizacije uz tačno određenih pravila i unutrašnje kontrole, pri čemu je svaki član kriminalne organizacije imao unapred određen zadatak i ulogu, saopštio je Interpol.

Njegovo sprovođenje do spuškog zatvora izvedeno je uz jake mere obezbeđenja, nezapamćene u Crnoj Gori. Od Češke do Podgorice je bio u pratnji policajci u civilu, na crnogorskom aerodromu su ga sačekali brojni policajci i pripadnici specijalnih jedinica, a njegovo sprovođenje praćeno je pod budnim okom snajperista koji su bili raspoređeni po gradu.

Po izlasku iz aviona glava mu je bila prekrivena crnom vrećom, a imao je pancir. Kada je stigao u zatvor, mere bezbednosti podignute su na najviši nivo, a zanimljivo je da je gotovo istovremeno u zatvor doveden i Milić Minja Šaković (31) visokorangirani član suparničkog "škaljarskog klana".

Obojica su smešteni u ćelije sa posebnim nadzorom, a čuvarima je naređeno da posebno vode računa da Kašćelan, prilikom bilo kakve aktivnost, ne dođe u kontakt sa osobama koje su povezane sa škaljarskim klanom.

(Espreso.co.rs/Pobjeda)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.