LINTA O OTIMANJU IMOVINE SPC U CRNOJ GORI: Diplomatskom ofanzivom sprečiti namere Podgorice!
Miodrag Linta, Foto: Zorana Jevtić

jasan je

LINTA O OTIMANJU IMOVINE SPC U CRNOJ GORI: Diplomatskom ofanzivom sprečiti namere Podgorice!

Smatra da je sa ovog sabora poslata snažna i nedvosmislena poruka režimu Mile Ðukanovića da će narod zajedno sa svojim arhijerejima, sveštenstvom i monaštvom čuvati, obnavljati i braniti svoje svetinje

Objavljeno: 16.06.2019. 17:28h

Predsednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Skupštine Srbije Miodrag Linta uputio je podršku proglasu sa jučerašnjeg Sabora Srpske pravoslavne crkve (SPC) u Podgorici, kojim se od vlade Crne Gore traži da povuče sporni Predlog zakona o slobodi veroispovesti.

Istovremeno je pozvao srpsko Ministarstvo spoljnih poslova da povede snažnu diplomatsku ofanzivu i informiše sve značajne međunarodne faktore sa namerama Vlade Crne Gore da otme svetinje i crkvenu imovinu Srpske pravoslavne crkve.

Srbija, kako kaže Linta, ima nacionalnu, ustavnu i moralnu obavezu da brine o Srbima u Crnoj Gori i da konkretno pomogne da se poštuju njihova nacionalna prava, kao i da aktivno pomogne SPC u odbrani svojih svetinja i zakonskih prava.

- Svakom razumnom čoveku je apsolutno jasno da je predlog zakona o slobodi veroispovesti suštinski usmeren protiv SPC u Crnoj Gori s ciljem otimanja hramova i pljačke crkvene imovine i predaje nepriznatoj tzv. Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi - naglasio je Linta u pisanoj izjavi.

Smatra da je sa ovog sabora poslata snažna i nedvosmislena poruka režimu Mile Ðukanovića da će narod zajedno sa svojim arhijerejima, sveštenstvom i monaštvom čuvati, obnavljati i braniti svoje svetinje ako Vlada Crne Gore iz dalje procedure ne povuče "sramni, antievropski i anticivilizacijski" Predlog zakona.

 

Bonus video

(Espreso.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media