SRBI IZ CRNE GORE PISALI VUČIĆU! Pažljivo PROČITAJTE njihov VAPAJ i šta su mu rekli, a TRAŽILI su samo jednu STVAR
Aleksandar Vučić, Foto: Printscreen / Happy TV

očajni

SRBI IZ CRNE GORE PISALI VUČIĆU! Pažljivo PROČITAJTE njihov VAPAJ i šta su mu rekli, a TRAŽILI su samo jednu STVAR

Ovo je njihov vapaj...

Objavljeno:

Srpski nacionalni savjet Crne Gore uputio je otvoreno pismo predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću u kojem se kaže da je situacija u Crnoj Gori takva kao da se svi žure da Srbe izbace iz ove države.

U pismu, koje potpisuje predsednik saveta dr Momčilo Vuksanović, pored ostalog se kaže da se položaj srpskog naroda drastično pogoršao od poslednjeg susreta koje su članovi saveta imali sa predsednikom Srbije.

Pismo prenosimo u celosti:

„Poštovani gospodine predsjedniče,

Možda sebi dajem previše slobode da Vam se u ime Srpskog nacionalnog savjeta Crne Gore još jedanput obratim otvorenim pismom. Razlog za to je što je do Vaših službi, koje se bave pitanjima regiona i dijaspore, teže doći nego do Vas, koji zaista imate mnogo obaveza i urgentnih problema koje treba rešavati.

Od poslednjeg susreta predstavnika srpskog naroda iz Crne Gore sa Vama položaj srpskog naroda drastično se pogoršao. Uskraćena su mu sva stečena prava, pa ovaj trenutak neodoljivo podsjeća na vrijeme predreferendumske kampanje o izdvajanju Crne Gore iz zajedničke države, kada su svi žurili da taj posao što prije završe, kako bi se kroz, navodno, demokratske procese uključili u savremene evropske tokove. Kako su onda gotovo svi žurili da Crnu Goru izbace iz zajedničke države, sada svi žure da Srbe izbace iz Crne Gore, zato je malo reći da je srpski narod u Crnoj Gori prepušten sam sebi, odnosno nepovratnoj asimilaciji i nestajanju.

Momčilo Vuksanović
Momčilo Vuksanović foto: Printscreen/youtube

U Crnoj Gori aktuelna vlast je nadredila Albance i Bošnjake muslimane srpskom narodu i oni predstavljaju batine u njihovim rukama za disciplinovanje, progon i diskriminaciju Srba. Sve državne institucije prepune su njihovih kadrova sa očiglednim zadatkom da eliminišu zahtjeve i potrebe srpskog naroda.

U završnoj fazi progona i asimilacije Srba u Crnoj Gori predviđeno je, uz pomoć evropskih institucija, a ako bude potrebno i NATO-a, urušavanje viševjekovnog ustrojstva Srpske pravoslavne crkve, čime definitivno podrivaju temelje srpskog identiteta u Crnoj Gori. Takvim monstruoznim planom namjera im je da ponište srpsku postojanost u Crnoj Gori. Do sada je srpski narod jedino u crkvama i manastirima imao mogućnost okupljanja i promovisanja svojih kulturnih i nacionalnih potreba, a od sjutra, kako su zamislili nakon usvajanja novog zakona o slobodi vjeroispovjesti, i to će nam biti uskraćeno. Ako smo mi generacija koja to poslije osam vjekova treba da dozvoli, bolje da nijesmo ni postojali.

Već duže vrijeme zajedno sa predsjednikom Dodikom promovišete saradnju i zajedništvo dvije srpske države — Republike Srbije i Republike Srpske. Crne Gore nema ni u rezervi, makar kao države i srpskog naroda, iako je dobro poznato da je ona to uvijek bila, a i danas sa sigurnošću možemo govoriti da su Srbi u Crnoj Gori natpolovična većina, što nedvosmisleno pokazuje pripadnost srpskom jeziku i Srpskoj pravoslavnoj crkvi.

Zbunjuju nas Vaši voljni, ili nevoljni, susreti sa predsjednikom Crne Gore i tribine sa crnogorskim zvaničnicima o problemima u vezi sa Kosovom i Metohijom. Šta zvanična vlast u Crnoj Gori i njen predsjednik imaju sa Kosovom i Metohijom? Zar oni o Kosovo i Metohiji, i Srbiji, nijesu već sve rekli? Da li ste sa predsjednikom Crne Gore razgovarali o srpskom narodu i Vašoj posjeti Crnoj Gori? Mi Vam se nadamo, a Vi kako hoćete.

Očekujemo i Vaš susret sa vladikama eparhija Srpske pravoslavne crkve koje pokrivaju prostor Crne Gore, kao i prisniju saradnju sa Njegovim visokopreosveštenstvom mitropolitom crnogorsko-primorskim gospodinom Amfilohijem. Nije dobro da dva najuticajnija Srbina na najširem srpskom prostoru nemaju razumljiviju komunikaciju.

Molimo Vas da sav državnički kapacitet uključite u nastojanja da se u Crnoj Gori očuva srpski narodni identitet i zaštiti Srpska pravoslavna crkva u Crnoj Gori. Ovo ne trpi odlaganja, jer ispred i iza nas su naša crkva i njen vjerujući narod.

Predsjednik

Dr Momčilo Vuksanović“

BONUS VIDEO: EVA RAS ZA ESPRESO #1: Makavejev je bio džentlmen, zbog Kusturice se Andrić prevrće u grobu (VIDEO)

(Espreso.co.rs / Sputnjik Srbija)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.