BUDVA IPAK NE UVODI KAZNE ZA ŠETNJU U KUPAĆEM: Evo koliko će koštati ležaljke i kad će biti besplatne
Cene ležaljki zavise od jedne plaže do druge, a otprilike za jedan komplet se kreću od nekih 5 pa do 15 evra na javim gradskim plažama, Foto: Dragan Kadić

dobra vest za turiste

BUDVA IPAK NE UVODI KAZNE ZA ŠETNJU U KUPAĆEM: Evo koliko će koštati ležaljke i kad će biti besplatne

Pored brojnih manifestacija koje Budva pruža tokom čitave godine sledeća koja će sačekati turiste iz Srbije jeste prvi veliki "Budva Beer Fest" koji će se održati od 14. do 16. juna na Stadionu "Lugovi" pri samom ulazu u grad iz pravca Podgorice i Bara 

Objavljeno: 08.06.2019. 13:56h
  • 2

Prethodnih dana dosta se spekulisalo o tome da će Opština Budva uvesti red u svakodnevno funkcionisanje grada i da će se zato, po ugledu na Hrvatsku, uvesti kazne za šetnju bez majice u iznosu od 500 evra, a za šetnju u kupaćem kostimu 600 evra, dok je za jelo i piće na javnoj površini previđena kazna od 700 evra.

Međutim, za sada ove informacije nisu tačne, kaže  predsednik opštine Budva Marko Carević.

- To je jedna totalna neistina, po mom mišljenju da li će neko ići u kupaćem po gradu to je stvar vaspitanja i lične kulture i nije dobro da neka destinacija ide u vaspitanje koje bi neko trebalo da ponese od kuće - priča predsednik Carević objašnjavajući da za sada apsolutno ne postoji način da se uvedu kazne ove vrste.

Svakako da ovo nije dobra poruka za turiste iz regiona ali oni sada mogu da budu bezbrižni i mirno i ležerno se opuštaju u delovima Budvanske rivijere.

Petar Ivković, predsednik sektora Turističkih agencija u crnogorskom turističkom udruženju objasnio je da šta će sve novo Budva pružiti turistima u predstojećoj letnjoj sezoni.

- Ono što je od ove godine zanimljivo jeste to da je doneseno novo pravilo po kom će posle 17 sati pa na dalje biti besplatno korišćenje ležaljki, takođe uvešće se veliki broj plaža "pet frendli" na kojima će moći regularno vlasnici pasa da se kupaju sa svojim ljubimcima. Takođe sada će se plaže kategorisati tako da će biti onih koje će biti namenjene mladima ali i porodicama sa decom - objašnjava Ivković.

Cene ležaljki zavise od jedne plaže do druge, a otprilike za jedan komplet se kreću od nekih 5 pa do 15 evra na javim gradskim plažama. Hotelske plaže podrazumevaju mnogo veće cene i to opet zavisi od svakog hotela za sebe.

Pored brojnih manifestacija koje Budva pruža tokom čitave godine sledeća koja će sačekati turiste iz Srbije jeste prvi veliki "Budva Beer Fest" koji će se održati od 14. do 16. juna na Stadionu "Lugovi" pri samom ulazu u grad iz pravca Podgorice i Bara.

Pred publikom će nastupiti veliki broj izvođača ali i bendova kao što su Željko Joksimović, Ortodox Celts, Hladno pivo, Plavi orkestar, YU grupa, Brkovi, Dejan Petrović Big bend, Tropico bend, Riblja čorba, Psihomodo pop, Zabranjeno pušenje, Who See.

Grad sa tradicionalno najboljom zabavom na Jadranu očekuje goste muzičkog spektakla domaćinski, a sudeći po najavama i vremenske prilike će biti na strani turista, pa će sunce i prepoznatljivi muzički zvuci uvesti goste u još jedno leto za pamćenje.

 

Bonus video

(Espreso.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media