Balkanska turneja prinčevskog para nastavlja se u Crnoj Gori (FOTO)

MALO I DOLE

Balkanska turneja prinčevskog para nastavlja se u Crnoj Gori (FOTO)

Britanski princ Čarls i njegova supruga Kamila danas će se upoznati sa crnogorskom tradicijom i kulturom
Objavljeno:

Britanski prinčevski par, princ Čarls i vojvotkinja Kamila nastavljaju danas balkansku turneju posetom Crnoj Gori. Čarls i Kamila uživaju za sve pare: U prirodi, s decom i monasima, piju radžu, kusaju med... (FOTO) Princa od Velsa i vojvotkinju od Kornvola je oko 12 časova na Cetinju dočekao predsednik države Filip Vujanović. Oni će se u crnogorskoj prestonici upoznati sa crnogorskom tradicijom i kulturom. Princ Čarls će u Vladinom domu obići neke od najpoznatijih hrišćanskih relikvija, poput ikone bogorodice Filarmose i razgovaraće s lokalnim ikonopiscima.

Članovi britanske kraljevske porodice će prisustvovati festivalu hrane i pića gde će imati priliku da probaju tradicionalne crnogorske proizvode. Jedan od ulcinjskih maslinara, koji će izlagati na festivalu, pripremio je princu Čarlsu ulje od masline stare od 1.000 do 2.000 godina i sadnicu autohtone masline. Posetu Crnoj Gori britanski prinčevski par nastaviće susretima u Podgorici, gde će se princ Čarls odvojeno sastati s predsednicima Skupštine i Vlade, Rankom Krivokapićem i Milom Đukanovićem. Princ od Velsa će predstaviti opremu koja je donacija britanske vlade Carini Crne Gore, dok će vojvotkinja od Kornvola posetiti sedište UNICEF u Podgorici.
Britanski prinčevski par posetu će završiti svečanim prijemom u njihovu čast. Kako je ranije saopšteno iz ambasade Velike Britanije u Podgorici, poseta članova kraljevske porodice nije politička, nego protokolarna i prijateljska. Princ Čarls i vojvotkinja Kamila su pre Crne Gore boravili u Hrvatskoj i Srbiji, a posetu regionu nastavljaju u Prištini. Ovo je druga poseta princa Čarlsa regionu, koji je kao dvadesetdevetogodišnjak prvi put posetio 1978. godine, na poziv tadašnjeg predsednika SFRJ Josipa Broza Tita. (Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.