UHAPŠEN BLIZAK SARADNIK DUŠKA KNEŽEVIĆA! Milov režim me MALTRETIRA, taj čovek NEMA veze s MOJIM POSLOVIMA
Na udaru crnogorske vlasti: Duško Knežević, Foto: Youtube printscreen

nova zbrka

UHAPŠEN BLIZAK SARADNIK DUŠKA KNEŽEVIĆA! Milov režim me MALTRETIRA, taj čovek NEMA veze s MOJIM POSLOVIMA

On nije ni znao za pozadinu tog posla

Objavljeno:

Bivši direktor Atlas banke, koja je bila u vlasništvu odbeglog biznismena Duška Kneževića i u koju je uveden stečaj, Marko Nikolić, uhapšen je u okviru nove istrage koja se vodi zbog pronovera u toj banci.

U okviru istrage koju vodi Specijalno tužilaštvo, a koja se odnosi na malverzacije oko depozita koje je u toj banci držalo Javno preduzeće Aerodromi Crne Gore, saslušana je i bivša zamenica direktora Dijana Zečević, ali njoj Tužilaštvo, prema dostupnim informacijama, nije odredilo pritvor.

Specijalno tužilaštvo se povodom hapšenja nije oglašavalo.

Nikolićev branilac, advokat Borivoje Djukanović potvrdio je medijima da je njegov klijent uhapšen i da mu je specijalna tužiteljka nakon saslušanja odredila zadržavanje do 72 sata. On je rekao da je njegov klijent u potpunosti negirao delo koje mu se stavlja na teret - zloupotreba službenog položaja u privrednom poslovanju.

Nikolić je i ranije hapšen u istrazi pokrenutoj u predmetu protiv grupe na čijem čelu je navodno Duško Knežević, vlasnik Atlas grupe.

Prema medijskim navodima, hapšenje je usledilo nakon što su istražitelji utvrdili sporne malverzacije oko jednog milionskog depozita. Reč je o tri miliona evra, novca Aerodroma Crne Gore koji se nalazio u Atlas banci.

Vlasnik Atlas grupe Duško Knežević izjavio je danas da je novo pritvaranje bivšeg izvršnog direktora Atlas banke Marka Nikolića i hapšenje Dijane Zečević nastavak maltreiranja njegovih prvih saradnika i zaposlenih u Atlas Grupi.

"Dobio sam informaciju iz tužilaštva da su Nikolić i Zečević, koji su neosporni profesionalci i časni ljudi, uhapšeni zbog depozita javnog preduzeća Aerodromi Crne Gore u Atlas banci", naveo je on.

On je dodao da Aerodromi Crne Gore, kao i mnoge državne institucije i preduzeća, više od 10 godina drže depozite u Atlas banci, a da je Nikolić glavni izvršni direktor od 2017. godine.

"On sa tim nema nikakve veze i nije ni znao za pozadinu tog posla", naveo je Knežević.

On je naveo i da je on lično direktno sa predsednikom Socijademokratske partije, čiji su kadrovi godinama na čelu Aerodroma, Ivanom Brajovićem dogovarao držanje depozita Aerodroma CG u Atlas banci te da su mu zauzvrat zatvorili sve kredite koje je imao u Atlas ;banci.

"Advokati Atlas Grupe će protiv Brajovića podneti krivičnu prijavu zbog ;reketiranja i korupcije, a sva dokumentacija i evidencija vezana za ;depozite Aerodroma CG biće predata tužilaštvu", naveo je on.

Ovo je samo jedna u nizu istraga koje SDT vodi protiv Kneževića i njegovih saradnika.

Iako Tužilaštvo tvrdi da je u nekoliko slučajeva Knežević oštetio državu za više stotina miliona evra, do sada je optužnica podignuta ali još uvek nije potvrdjena, sem u jednom slučaju – protiv Kneževića i bivšeg direktora Atlas banke Đordja Đurđića u slučaju izdavanja sporne garancije od 12,5 miliona evra firmi Kaspija iz Dubaija.

BONUS VIDEO:

OVAKO JE POHAPŠENA ORGANIZOVANA KRIMINALNA GRUPA: Trgovali ljudima, podvodili devojke za prostituciju

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.