PRONAĐENO NAJMANJE 28 KASETNIH NATO BOMBI U PODGORICI! Neke su nađene u blizini AERODROMA!
U Podgorici pronađene zaostale bombe, Foto: Beta

OPASNOST

PRONAĐENO NAJMANJE 28 KASETNIH NATO BOMBI U PODGORICI! Neke su nađene u blizini AERODROMA!

Strahuje se da je na pomenutom području na desetine kasetnih bombi kojima je Aerodrom zasut tokom NATO agresije na nekadašnju SRJ

Objavljeno: 06.05.2019. 11:38h
  • 5

Na teritoriji Golubovačkog polja, posebno u delu Aerodroma Podgorica, pronađen je veći broj NATO kasetnih bombi, a prema poslednjem izveštaju, do pre petnaestak dana na aerodromu je pronađeno i uništeno najmanje 28 takvih bombi i ostataka minsko-eksplozivnih sredstava.

Naprave su pronađene kod zgrade vatrogasne i rulne staze, odnosno poletno-sletne staze na civilnom aerodromu.

Prava je sreća da do danas niko nije stradao, ako se zna da su radnici Aerodroma Crne Gore održavali zelene površine oko rulne staze, piše podgorički Dan.

Eksperti iz inostranstva uključeni su u otkrivanju i deminiranju zaostalih kasetnih bombi. Deminiranje obavljaju ujutru rano ili kada nema letova.

Strahuje se da je na pomenutom području na desetine kasetnih bombi kojima je Aerodrom zasut tokom NATO agresije na nekadašnju SRJ.

Vlada Crne Gore je, kako se navodi, bila upoznata da je na aerodromu u Podgorici i bližoj okolini veliki broj zaostalih kasetnih bombi, iako su vojska i policija u ranijem periodu vršile takozvano vojno razminiranje.

bonus video:

(Espreso.rs/Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media