KRVAVA OSVETA: Milo Ilić je IZREŠETAN zbog ubistva Ivana Nedovića? RAT KLANOVA POSTAJE SVE BRUTALNIJI
Ilić je možda ubijen zbog osvete, Foto: Facebook / Youtube printscreen

LIKVIDACIJA USRED DANA

KRVAVA OSVETA: Milo Ilić je IZREŠETAN zbog ubistva Ivana Nedovića? RAT KLANOVA POSTAJE SVE BRUTALNIJI

Sumnja se i da je pre toga, iz osvete, poslednjeg dana marta 2018. godine u samom centru Podgorice ubijen 31-godišnji Miloš Šaković

Objavljeno:

Motiv za ubistvo Podgoričanina Mila Ilića (28), pripadnika "kavačkog klana", mogao bi biti osveta za ubistvo nevino stradalog Ivana Nedovića (34), koji je ubijen 2017. godine dok je sedeo u društvu sa "škaljarcem" Milićem Minjom Šaković, prenose crnogorski mediji.

Iako crnogorska policija i dalje radi na rasvetljavanju okolnosti ubistva koje se u Podgorici dogodilo u ponedeljak usred bela dana dok je Ilić iz kladionice koračao ka svom automobilu, "Vijesti" pišu da bi ovo ubistvo moglo biti osveta za slučajnu likvidaciju Ivana Nedovića.

Nedović je, naime, ubijen u lokalu "Auto Zeta" dok je sedeo u društvu sa Milićem Minjom Šakovićem, koji se smatra visokorangiranim pripadnikom "škaljarskog klana".

U njih dvojicu ispaljeno je ukupno 15 hitaca od kojih je 10 završilo u Nedovićevom telu. On je od posledica ranjavanja preminuo, dok je Šaković preživeo zahvaljujući bratu Marku koji se bacio preko njega i oborio ga na pod.

Nepoznati pucač na mesto ubistva dovezao se sivim automobilom marke BMW koji je kasnije pornađen zapaljen.

Na povezanost između ova dva ubistva pažnju je skrenuo dobro obavešten sagovornik TV Vijesti, blizak istrazi, koji podseća da je tog dana meta likvidatora bio Šaković, visokokotirani član "škaljarskog klana", koji je prošao bez povreda opasnih po život.

Isti sagovornik ne isključuje mogućnost da ubijeni Ilić nije imao nikakve veze s ovim zločinom, te da je glavom platio samo zbog bliskih odnosa sa članovima "kavačkog klana".

Istražitelji nakon Ilićevog ubistva pokušavaju da dokazima potkrepe i sumnje da je upravo zbog ubistva Nedovića, 19. novembra prošle godine ispred lokala "Level" u Podorici likvidiran i Veselin Kalezić koji je slovio za vođu podgoričkog ogranka kavačkog klana.

Sumnja se i da je pre toga, iz osvete, poslednjeg dana marta 2018. godine u samom centru Podgorice ubijen 31-godišnji Miloš Šaković. U ovom vatrenom obračunu, podsetimo, slučajno je stradao Radoje Jovanović, koji kao i pomenuti Nedović nije imao nikakve veze sa kriminalom.

Sve ovo je, sugerišu izvori "TV Vijesti" bliski istrazi, samo jedan pravac u kome je, nakon do sada prikupljenih operativnih saznanja usmerena istraga.

Vesko Vukotić
Vesko Vukotić foto: Marina Lopičić, Printscreen

Takođe, bez obzira na to što ubistvo Ilića podseća na način na koji je u kotorskom naselju Dobrota ubijen Veselin Vukotić, otac vođa škaljarskog klana Jovana i Igora, u policiji zasad ne sumnjaju da su ova dva zločina povezana, odnosno da je ubistvo Ilića osveta za ubistvo Vukotića.

No, za razliku od istrage pokrenute nakon ubistva Vukotića, rad istražitelja poslije likvidacije Ilića, već je dao vidljve rezultate, piše crnogorski portal Kolektiv.

Sa jedne od nadzornih kamera izuzet je video snimak muškarca za kog se veruje da je ubio Ilića. Na njegovoj identifikaciji se još radi, a policija je u pomoć pozvala i građane da ga prijave, ukoliko ga prepoznaju.

Podsećanja radi, dok je Milo Ilić (28) kretao ka svom automobilu u podgoričkoj Ulici oktobarske revolucije, nakon što je izašao iz kladionice, na ulici mu je prišao muškarac srednjih godina sa kačketom.

Izvadio je oružje i počeo da puca u Ilića. Ranjeni Podgoričanin pokušao je da pobegne od pucača iako je već bio ranjen, ali ga je ova sustigao i upucao još nekoliko puta. Policija je tokom uviđaja na licu mesta pronašla 15 čaura.

Način na koji je ubijen Ilić upućuju na to da je ubica profesionalac, koji je bio detaljno upoznat sa navikama i kretanjem žrtve.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.