GASTARBAJTER IZ CRNE GORE OPISUJE ŠVEDSKU: Nije imao MILOSTI! OVAKO IH JE ISPLJUVAO (VIDEO)
Saša Radović, novinar iz Crne Gore, Foto: Printscreen / Facebook

TEŽAK JE ŽIVOT GASTARBAJTERA

GASTARBAJTER IZ CRNE GORE OPISUJE ŠVEDSKU: Nije imao MILOSTI! OVAKO IH JE ISPLJUVAO (VIDEO)

U snimku koji je ponovo postao viralan, Radović navodi da Stokholm „ima neprimerno mnogo parkova i vazduh u njemu je kao na Žabljaku“

Objavljeno:

Saša Radović, novinar iz Podgorice napravio je pre dve godine petominutni video u kom opisuje dobre i loše strane života u Švedskoj. Na veoma šaljiv način on upoređuje život u Stokholmu sa onim u Podgorici, nudeći im čak đubre iz nekih crnogorskih jezera, pošto ga „oni u Švedskoj imaju malo i uvoze ga“, prenose beogradski mediji.

U snimku koji je ponovo postao viralan, Radović navodi da Stokholm „ima neprimerno mnogo parkova i vazduh u njemu je kao na Žabljaku“ i fali mu onaj teški gradski smog, koji on voli da „onjuši kad dođe u neki velegrad“.

Oni ne znaju šta su pn čestice i neka žive u neznanju. Doduše, žive najduže u Evropi – rekao je on, nastavljajući priču o tome kako u Švedskoj ima mnogo šuma, ali da Šveđani uvoze drva, „na sreću pametnih zemalja“ koji seku i prodaju svoje šume. Nakon toga, on se osvrnuo na ratni metnalitet stanovnika Švedske.

Sigurno ste čuli da su Šveđani izmislili dinamit, a dvesta godina nisu bili u ratu. Ja to prosto ne kapiram! Kakvi su to Vikinzi? Evo koliko naroda ovde prođe, jednog da zaustavim ne verujem da bi pušku znao rastaviti, a kamoli što drugo – rekao je Radović.

Dobro, imaju najviše kompjutera po glavi stanovnika. To, svaka čast. Besplatno je i školstvo za decu i na tome im svaka čast. I knjige su besplatne sve, i to im svaka čast. Sračunali su se oni to dobro, ne kupuju više knjige deci, nego tablete, verovatno misle da tu jeftinije prođu, ali… Da, Stokholm ima sedamdeset muzeja!? Alo, druže. Ajd da ima dvadeset, ajd trideset, ali ge sedamdeset muzeja!?

Pa koliko je to, samo računam, koliko je to ministarstava, ili koliko je to direktora, pa svaki po Mercedes. Pa to je trošak, jadan bio, stavio to u tri, pet muzeja i gotovo – kazao je Radović, aludirajući na skoro sve političare i državnike službenike sa Balkana koji se funkcije vataju samo zbog ličnog interesa dok njihove kolege iz Švedske na posao dolaze javnim prevozom ili biciklom.

Nakon šale na račun političara i funkcionera, on se osvrnuo i na neka nepisana pravila tokom davanja poklona prilikom odlaska dece na rođendane kod vršanjaka, gde gornja granica novca izdvojenog za poklon ne bi smela da iznosi 10 evra, zbog kako je rekao, toga što roditelji od malih nogu uče decu da se ljubav ne kupuje.

Ipak, najzanimljiviji deo njegovog šaljivog i sarkastičnog nastupa nalazio se pri kraju video snimka, kada je pričao o problemu Šveđana sa nestašicom smeća zbog čega ga uvoze, jer, kako je rekao oni od smeća prave energiju, što je propraćeno reklamom u kojoj se navodi da je jedna reciklirana plastična flaša ekvivalentna energiji koja je potrebna za brijanje elektičnim brijačem.

Dođite kod nas, mi imamo to jedno jezero, ima da pokupite smeća na jezeru i oko reka da se izmeračite, eto vam ga smeće, eto vam ga džabe – ispričao je Radović.

BONUS VIDEO:

NE OVO NIJE NOŽ! Nikad ne biste pogodili šta je u pitanju! Svakako mnogo opasnije nego što izgleda! (VIDEO)

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.