MILAN KNEŽEVIĆ ODBACIO SVE OPTUŽBE ZA DRŽAVNI UDAR: Osećam se kao u Kafkinom procesu, režim je montirao ceo proces
Milan Knežević, Foto: Youtube printscreen

suđenje za pokušaj terorizma u cg

MILAN KNEŽEVIĆ ODBACIO SVE OPTUŽBE ZA DRŽAVNI UDAR: Osećam se kao u Kafkinom procesu, režim je montirao ceo proces

Zbog postupka koji se vodi, kako je rekao, dve godine i šest meseci onemogućen je "za normalno političko delovanje i ljudski život"

Objavljeno:

Jedan od optuženih za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora 2016. Milan Knežević pojasnio je da se njegova izjava da će Milo Đukanović biti gotov ne može tumačiti kao pokušaj likvidacije ili ubistva tadašnjeg predsednika Vlade Crne Gore.

- Jasno je da se radi o političkoj formulaciji koja se ponavlja svih godina i nikako se ne može tumačiti kao deo koji se odnosi na pokušaj likvidacije i ubijanja Mila Đukanovića - rekao je Knežević, prenosi portal RTCG.

Knežević je, u nastavku iznošenja završnih reči u Višem sudu, negirao sve što mu se stavlja na teret, navodeći da od svih optuženih poznaje jedino lidera Nove Andriju Mandića i Mihaila Čađenovića.

Tvrdi da ne poznaje nikoga iz inostranstva ko se nalazi u optužnici, osim što poznaje Arona Šaviva koji, pojašnjava, nije obuhvaćen optužnicom.

Knežević je pojasnio da je poslednji skup DF-a bio 14. oktobra 2016. na trgu u Podgorici, gde su tada na završnoj konvenciji saopštili da očekuju pobedu na tadašnjim izborima.

- Svaki pokušaj predstavljanja tog skupa kao pretpremijere za skup za 16. oktobar je neistinit i neodrživ - rekao je Knežević.

- Što se tiče mog obraćanja, pa jasno je da ću se ja obratiti kao jedan od lidera Demokratskog fronta, a to što sam izrekao da će policija imati posla i to je razjašnjeno i čak sam i tamo pojasnio da pozivam sve aktiviste DF-a da se slobodno odazovu CB-u i da im tako pošalju jedinstvenu poruku da se ne plaše- kazao je Knežević.

Podseća da se od 16. oktobra vodi najbrutalnija medijska kampanja protiv lidera DF-a.

Kazao je da se osećao kao Jozef K u Kafkinom "Procesu", koji je ušao u lavirint apsurda ne znajući za šta je optužen i za šta ga terete.

- Bio sam protiv NATO-a, ali nikad ni ja, ni bilo ko iz DF nije pokušao vojnim ili bilo kojim drugim vanustavnim sredstvima da zaustavi učlanjenje Crne Gore u NATO - rekao je Knežević.

Režim je, kako tvrdi, organizovao montirani proces kako bi ubrzali ratifikaciju protokola, a njih predstavili kao antidržavne elemente.

Zbog postupka koji se vodi, kako je rekao, dve godine i šest meseci onemogućen je "za normalno političko delovanje i ljudski život".

Knežević smatra i da je njegova završna reč "opelo za optužnicu".

Institut svedoka saradnika je u crnogorskom ZKP-u, kako je rekao, potpuno promašen institut koji je iskompromitovan, i koji nije dao nikakve rezultate.

- Koji se zasniva na činjenici da nađete nekog narkomana kojem ćete za dozu lekova ili droge dodeliti status svedoka saradnika, a ostalo je sve na tužiocu. Onda kreće magija i fikcija tužioca i optuživanje ljudi. I tako dobijamo čoveka koji se zove Saša Sinđelić ili Aleksandar Sinđelić ili sam bog zna kako se zove -rekao je Knežević.

On je rekao da Sinđelić nijednom rečju na saslušanju u Srbiji, niti na prvim saslušanjima u tužilaštvu nije pominjao demokratski front (DF).

- Kad se mi pominjemo? U martu kad je njegovo saslušanje, kad (Bratislav) Dikić nije mogao da se suoči s njim i kad se zna da ćemo 15. aprila biti upakovani u tu optužnicu - rekao je Knežević.

Jedan od prvih šokova bila je, kaže Knežević, biografija Sinđelića, jer je reč o čoveku koji je, kako napominje, osuđen na 21 godinu zatvora zbog ubistva.

- Sinđelić je dobio status svedoka u februaru. I gde je sad on? On je u Srbiji ili nekoj drugoj državi. Mi ne znamo gde je. Ali je jasno da je trgovao sa njim da ga ne bi isporučio Hrvatima da optuži Srbe - smatra Knežević, pitajuči ko će da snosi odgovornost zbog fijaska optužnice.

Sinđelić je, kaže Knećević, bio idealan da učestvuju u operaciji tzv. "državni udar", jer je navodno promovisao nacionalističke i ideje panslavizma.

Knežević kaže da nema dilemu da je Sinđelić permanentno lagao od momenta kad je saopštio svoje ime u spuškom zatvoru ili pred sudijom do današnjeg dana.

- Mene samo interesuje da se utvrdi istina. Ne može nešto biti istina, ili ono što govori ovde ili ono što govori tamo. Presuđeni kriminalac sa istorijatom mentalnih bolesti nama ovđe saopštava da smo kriminalci, poslanicima u Skupštini, liderima za koje je glasalo 80.000 građana Crne Gore - rekao je Knežević.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.