OVO JE CRNA GORA, NIJE AMERIKA: Državljanina SAD pretukli u Herceg Novom zbog STEPENICA
Jurij sa devojkom, Foto: Vijesti.me / Slavica Kostić

incident u cg

OVO JE CRNA GORA, NIJE AMERIKA: Državljanina SAD pretukli u Herceg Novom zbog STEPENICA

Zbog napada, Sigalov kaže da je ogorčen i tvrdi da se u Crnoj Gori ne oseća sigurno i da se u nju više nikada neće vratiti

Objavljeno: 26.03.2019. 12:58h

Američki državljanin Jurij Sigalov brutalno je pretučen u petak veče u jednom prolazu u centru Herceg Novog, pišu podgoričke Vijesti.

Zbog napada, Sigalov kaže da je ogorčen i tvrdi da se u Crnoj Gori ne oseća sigurno i da se u nju više nikada neće vratiti.

- Moja devojka Sabrina Hajek i ja u petak smo stigli u Herceg Novi i vrlo brzo našli apartman koji smo prethodno rezervisali. Pošto smo se smestili, izašli smo nekoliko puta u grad. Uvek smo koristili isti put - stepenište, jer je na gugl mapsu pokazivalo da je to najkraći put do centra grada - priča Sigalov.

Na povratku iz prodavnice, u petak oko 20 sati, nepoznati muškarac na stepeništu počeo je da viče na njih.

- Pričao je na crnogorskom i koliko sam ga shvatio, jer sam u Srbiji pohađao kurs jezika, tvrdio je da ne smem da koristim to stepenište, jer je privatno vlasništvo. Pokazao sam mu ključeve i pokušao da objasnim da sam smešten u apartmanu na dvadesetak metara od mesta gde smo stajali i da je na gugl mapsu stepenište označeno kao slobodan, javni prolaz - ispričao je Sigalov.

U daljoj priči Sigalov kaže da se čovek tada još više iznervirao i počeo da psuje, a onda je mlađi čovek, za kojeg je kasnije saznao da mu je to sin, ušao u kuću i vratio se sa palicom kojom ga je udarao po glavi i telu.

- Pale su mi naočare, a taj stariji čovek me je pljunuo. 'Ovo je Crna Gora, nije Amerika' vikao je čovek. Nisam se branio, samo sam pokušavao da se zaštitim od udaraca - tvrdi Sigalov.

Za to vreme njegova devojka je, kaže, zvala pomoć, ali se niko nije odzivao na poziv.

Ugrabili su pogodan trenutak i pobegli do ulice a potom utrčali u kafić, odakle su pozvali broj 122 i dobili instrukcije da odu u policiju i prijave slučaj, rekao je.

Sigalov je ispričao da je u Centru bezbednosti Herceg Novi, na fotografijama koje mu je pokazao inspektor, prepoznao napadače i tada su mu rekli da je reč o ocu i sinu koji imaju kriminalni dosije.

Nakon toga i medicinski je zbrinut. Tvrdi da su ga u policiji tada obavestili da će u ponedeljak dati iskaz tužiocu u Osnovnom sudu u Herceg Novom. Kada se, međutim, Sigalov juče pojavio u sudu, rekli su mu da će biti saslušan u sredu. Vijestima je nezvanično potvrđeno da je tužiteljka odsutna zbog smrtnog slučaja u porodici.

- Ne mogu da čekam do srede, jer se osećam ugroženo. U utorak idemo u Dubrovnik. Moji se napadači slobodno kreću i strahujem da bi ponovo mogao biti pretučen. Čuo sam za korupciju u vašem sudstvu i policiji i zato se plašim da će, kada napustim Crnu Goru, sve biti zataškano - kaže Sigalov.

Njegova devojka tvrdi da im je njen rođak, koji je visoki oficir u američkoj vojsci, savetovao da zbog bezbednosti odmah napuste Crnu Goru. Sigalov je o svemu obavestio i američku ambasadu u Podgorici.

- U obilasku ovog dela Evrope, želja nam je bila da vidimo i Crnu Goru, jer smo čuli o lepotama njenog mora, plaža... Trebalo je da ostanemo do 29. marta i da se ponovo vratimo na leto, ali to posle svega što mi se desilo - sigurno neću - poručio je Sigalov.

BONUS VIDEO:

(Espreso.rs/Vijesti.me)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media