MOŽE NAM POMOĆI SAMO KIŠA: Veliki požar u Crnoj Gori, vatru gase i avioni!
Požar je izbio blizu Kolašina (ilustracija), Foto: Printscreen/Youtube/Damir Culav

požar kod kolašina

MOŽE NAM POMOĆI SAMO KIŠA: Veliki požar u Crnoj Gori, vatru gase i avioni!


Komandir Službe zaštite Željko Darmanović rekao je za Televiziju Crne Gore da je požar, koji je izbio od sela Vočje prema Seocu, zahvatio veliku površinu

Objavljeno:

Veliki požar izbio je u kolašinskoj opštini koji sem vatrogasaca gase i dva aviona crnogorskog MUP-a. Komandir Službe zaštite Željko Darmanović rekao je za Televiziju Crne Gore da je požar, koji je izbio od sela Vočje prema Seocu, zahvatio veliku površinu i da preti da ugrozi obližnje objekte. Darmanović je naveo da požar nije pod kontrolom i da je velikih razmera, ali da nema povređenih. - I avioni su uključeni, ali nemamo neke velike pomoći. Može nam samo pomoći kiša - kazao je Darmanović. Naveo je da se vatrogasci trude da od požara odbrane objekte.

I u cetinjskoj opštini danas je izbilo nekoliko požara, ali su svi brzo ugašeni. U osam sati izbio je požar u Drušićima koji je izazvan pošto je jedan meštanin palio suvo granje i travu sa očišćene doline, ali nije uspeo da kontroliše vatru pa se ona proširila na okolno rastinje, rekao je za Radio Cetinje komandir Službe zaštite i spašavanja Peđa Moštrokol. Dok su gasili vatru u Drušićima javljeno im je da gori u Meterizima, a i taj požar je brzo stavljen pod kontrolu. Moštrokol je dodao da je treći požar izbio u Rokočima. On dodaje da je uzrok požara ljudski faktor, paljenje vatre na otvorenom koja se najčeše zbog vetra brzo proširi na veću teritoriju, prenosi Cetinjski list.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Novosti.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.