STIŽE NOVA PROVOKACIJA IZ CRNE GORE? Srbija da prizna Kosovo!
Ministar spoljnih poslova Crne Gore, Srđan Darmanović, Foto: EPA/ Boris Pejovic

POTPISAO SPORAZUM S PACOLIJEM

STIŽE NOVA PROVOKACIJA IZ CRNE GORE? Srbija da prizna Kosovo!

Darmanović je, tokom posete Prištini, potpisao sa takozvanim ministrom spoljnih poslova Bedžetom Pacolijem sporazum koji se odnosi na saradnju u kontekstu evroatlantskih integracija

Objavljeno:

Ministar spoljnih poslova Crne Gore Srđan Darmanović rekao je u Prištini da „okončanje dijaloga između Beograda i Prištine, koliko god taj put bio dug, mora da se završi priznanjem Kosova od strane Srbije“

Kako je rekao, Crna Gora ima izvesnu zabrinutost oko mogućeg rešenja baziranog na razmeni teritorija, ali da će prihvatiti svaki dogovor jer, kako je naveo, što je dobro za susede, dobro je i za Crnu Goru, prenosi RTK 2.

– Crna Gora je mala država koja želi mir u regionu i ne odgovaraju joj krize, čak i kada se ne odnose na nas. Želimo našim susedima dobro, jer neće ni nama biti dobro ako nije našim susedima – rekao je šef diplomatije Crne Gore.

Darmanović je, tokom posete Prištini, potpisao sa takozvanim ministrom spoljnih poslova Bedžetom Pacolijem sporazum koji se odnosi na saradnju u kontekstu evroatlantskih integracija.

Predsednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Skupštine Srbije Miodrag Linta ocenjuje da je izjava šefa crnogorske diplomatije Srđana Darmanovića da dijalog izmedu Beograda i Prištine mora da se završi „priznanjem Kosova od strane Srbije“, „još jedna očekivana provokacija režima Mila Đukanovića“.

– Posebno je cinična izjava Darmanovića da želi dobro svojim komšijama, jer ni Crnoj Gori neće biti dobro ako nije i komšijama. Zna Darmanović veoma dobro da je Crna Gora priznavanjem lažne države Kosovo zabila nož u leđa Srbiji i da to srpski narod neće zaboraviti – poručio je Linta.

Prema njegovim recima, aktuelni režim u Crnoj Gori vodi antisrpsku politiku i cini sve što može protiv Srbije i srpskog naroda.

– Jedan od načina jeste da pravi sporazume i gradi prijateljstva sa dokazanim srpskim neprijateljima, medu kojima se posebno ističu oni koji su na vlasti u Prištini. To je i logično jer se zvanična ideologija u Crnoj Gori zasniva na negaciji srpske kulture i duhovnosti i svega što je srpsko – naveo je Linta.

Bonus video

Đorđe Milićević za Espreso o opoziciji, saobraćajnoj nesreći i parlamentu

(Espreos.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.