OVO NEMATE PRILIKU ČESTO DA VIDITE: Milo Đukanović se preznojava, NOVINARI GA REŠETAJU zbog afere KOVERTA (VIDEO)
Milo Đukanović, Foto: Youtube printscreen

NEZGODNA PITANJA

OVO NEMATE PRILIKU ČESTO DA VIDITE: Milo Đukanović se preznojava, NOVINARI GA REŠETAJU zbog afere KOVERTA (VIDEO)

Đukanoviću su u emisiji postavili nekoliko nezgodnih pitanja, a on je na jedno odgovorio da bi on mogao to isto da pita novinare

Objavljeno: 10:59h

Milo Đukanović, predsednik Crne Gore, gostovao je u emisji "Ukrštene riječi" gde mu je nekoliko novinara postavljalo pitanja o aferi "Koverta" koja je uzdrmala Crnu Goru i region, kada je vlasnik "Atlas grupe" Duško Knežević obelodanio da je finansirao kampanju DPS-a pred izbore 2016. godine.

Đukanoviću su u emisiji postavili nekoliko nezgodnih pitanja, a on je na jedno odgovorio da bi on mogao to isto da pita novinare - međutim, oni su ga potsetili da je to zapravo njihov posao:

Đukanović je Kneževića ocenio "nedostojnim protivnikom" i optužio da ga pokušava da prebaci priču na politički teren, nazvavši ga odbeglim tajkunom. Dva su cilja afere, ocenio je Đukanović - jedan da se Knežević zaštiti od optužbi na njegov račun, a drugi da se stvori vaninstitucionalni pritisak.

Predsednik Crne Gore tvrdi da je Knežević tražio pomoć od njega i dobio odgovor da mu se ne može pomoći.

Đukanović je kazao da se već dve decenije proizvode afere u Crnoj Gori, da se uznemiri javnost i smeni vlast van izbora, odnosno vaninstitucionalnim pritiskom. On je poručio da nema nameru da podnese ostavku, ne zato što je vlastoljubiv, već da se radi o kontinuitetu borbe za vrednosti, a da je ono što se dešava - udar na tekovine.

On je naveo da je podneo dve tužbe protiv Kneževića i njegovih banaka, kao i krivičnu prijavu.

- Izmirio sam navodni dug koji sam imao prema Atlas banci i podnio tužbu zbog nezakonitog postupanja u tom slučaju - pojasnio je Đukanović.

Kneževića je nazvao spodobom i naveo da njihov razlaz nije bio komplikovan jer nisu bili bliski, a da je Kneževića posebno pogodilo što je rekao da nisu prijatelji.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.