TRI DEVOJČICE ZLOSTAVLJANE NA ŠKOLSKOM IZLETU? Strahota u Centru za gluve u Kotoru
Kotor, Foto: Profimedia

horor u crnoj gori

TRI DEVOJČICE ZLOSTAVLJANE NA ŠKOLSKOM IZLETU? Strahota u Centru za gluve u Kotoru

Ministarstvo rada i socijalnog staranja Crne Gore preuzelo je brigu o devojčicama

Objavljeno:

Kako saznaje "Dan", postoji sumnja da su u Resursnom centru za sluh i govor u Kotoru seksualno zlostavljane tri devojčice, uzrasta 8, 11 i 13 godina, tokom školskog izleta.

- U Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru formiran je predmet povodom navedene prijave. Postupajući tužilac je službenicima Odeljenja bezbednosti Kotor naložio preduzimanje određenih izviđajnih radnji i obavestio Centar za socijalni rad radi preduzimanja radnji iz njihove nadležnosti. Nakon prikupljanja potrebnih podataka i utvrđivanja relevantnih činjenica, biće doneta odluka - kazala je za Dan portparol Osnovnog državnog tužilaštva, državna tužiteljka Tijana Čelanović.

Ministarstvo rada i socijalnog staranja Crne Gore preuzelo je brigu o devojčicama.

- Obavljeni su i zdravstveni pregledi kod pedijatra i kod ljekara specijaliste ginekologa. Nakon procene stručnog tima rešenjem Centra za socijalni rad Kotor uveden je nadzor nad vršenjem roditeljskog prava, a shodno navedenom nadzoru obavljaju se redovne terenske posete i savetodavni rad - rekli su za "Dan".

U ministarstvu navode da devojčice nisu smeštene u Resursnom centru za sluh i govor “Dr Peruta Ivanović” od tekuće 2018/19. godine, već u školu dolaze svakodnevno tako što ih majka ili očuh dovode u školu i odvode iz škole.

- Takođe, napominjemo da je škola tj. Resurni centar za sluh i govor koji pohađaju devojčice “pokriven” video-nadzorom i da su devojčice pod stalnim nadzorom vaspitnog osoblja - ističu u Ministarstvu.

Centri za socijalni rad u Crnoj Gori registrovali su u poslednjih pet godina 37 dece koja su bila žrtve seksualnog zlostavljanja.

U Resursnom centru za sluh i govor “Dr Peruta Ivanović” kazali su da ne žele da komentarišu navedene optužbe.

- Apsolutno nam nije ni na kraj pameti da komentarišemo te užasne optužbe. Nadležni organi su ti koji će utvrditi činjenično stanje, ukoliko je pokrenut izviđaj, a mi još nemamo informaciju da jeste. Mi smo već u jednom navratu sa iste adrese bili suočeni sa istom optužbom, koja na kraju nije našla utemeljenje u ljekarskim i drugim izvještajima policije i Centra za socijalni rad. Izuzetno vodimo računa o našim učenicima i žao nam je što se naša ustanova na ovaj način predstavlja javnosti - saopštili su iz Resursnog centra.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/CDM/ Dan)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.