SPUSTI RUKE, DRUŽE, KAD TE BIJE! Snimak brutalnog zlostavnja zatvorenika u ozloglašenom zatvoru! (VIDEO)
Prve sekunde snimka prikazuju Milosava R. koji sedi, Mašana Č. koji stoji nad njim i još dvojicu zatvorenika koji šetaju po sobi, Foto: Printscreen / Vijesti

BRUTALNO

SPUSTI RUKE, DRUŽE, KAD TE BIJE! Snimak brutalnog zlostavnja zatvorenika u ozloglašenom zatvoru! (VIDEO)

Prve sekunde snimka prikazuju Milosava R. koji sedi, Mašana Č. koji stoji nad njim i još dvojicu zatvorenika koji šetaju po sobi

Objavljeno:

"Vijestima" je dostavljen snimak zlostavljanja iz zatvorske sobe u Spužu - glavni akter osuđeni za dvostruko ubistvo Mašan Č. Osuđenik Mašan Č. tukao je i zlostavljao cimera iz zatvorske sobe Milosava R. zvanog Bazuka, dok je treći robijaš sve to snimao mobilnim telefonom. Snimak je juče dostavljen novinarki "Vijesti".

Zlostavljanje posmatraju i dvojica osuđenika sa kojima dele sobu, od kojih jedan savetuje zlostavljanog robijaša da spusti ruke dok ga Čogurić bije.

Prve sekunde snimka prikazuju Milosava R. koji sedi, Mašana Č. koji stoji nad njim i još dvojicu zatvorenika koji šetaju po sobi.

"Neću te udarat, neću te udarat. Snima čo’jek, pozdravi ga ovamo. Sad ćeš da mu se izviniš", naređuje Mašan Č. osuđeniku, koji u tom trenutku ustaje sa stolice i izvinjava se.

"Mile, izvini brate što sam te udario, nisam znao da si Mašanov drug", govori ovaj u kameru i istovremeno počinje da dobija šamare od zatvorenika.

Dok ga robijaš tuče, on osuđeniku kojem se izvinjava govori: "Dobar si momak", pa pada na stolicu od udarca.

Mašan mu naređuje da spusti ruke. "Spusti ruke, bre", viče Mašan, dok ponovo udara "kolegu".

Dok ga tuče, osuđenik, koji da bi se zaštiti od udaraca, drži ruke preko glave i govori: "Dobar si momak".

Istovremeno treći osuđenik, koji i ne pokušava da zaustavi zlostavljanje, govori zatvoreniku: "Spusti ruke, druže, kad te bije". Nakon dvadesetak sekundi ovaj naređuje osuđeniku da ustane i izvini se opet.

"Nećemo sad, izvini mu se opet", govori mašan, dok vuče Bazuku za laktove da bi ustao sa stolice i jednom rukom pokazuje ka petom robijašu koji ih snima.

"Izvini, Mile", govori on i ipak dobija dva udarca.

Neko iz sobe pita ga: "Kako si tako glupo uradio, Bazuka", a ovaj dok pada od udaraca, odgovara: "Nisam znao".

"Izvini Mile, neću više". "Za Milana G., izvini Mile", ponavlja Bazuka.

Tada "kamerman" opominje zatvorenika da snimaju već 30 sekundi i ubrzo se snimak prekida.

Prema saznanjima "Vijesti", zlostavljanje je snimljeno ranije, jer Mašan Č. i njegova žrtva više nisu u istoj zatvorskoj sobi.

Mašan Č. inače robija zbog ubistva braće Davorina (31) i Danijela (24) Ćulafića 15. februara 2014. godine.

'Spusti ruke dok te bije'
"Spusti ruke dok te bije"foto: Printscreen / Vijesti

Veće Apelacionog suda prihvatilo je žalbu tužilaštva i donelo rešenje da nova tročlana komisija još jednom proveri psihičko stanje Čogurića, odnosno da veštači da li je bio uračunljiv kada je pre pet godina ubio braću Ćulafić, u kafiću "Moskva" na Starom aerodromu. Podgoričanin je ranije osuđen na 13 i po godina zatvora zbog teškog ubistva, pri prekoračenju nužne odbrane u sticaju sa nedozvoljenim držanjem oružja.

Nije se žalio, pa uprava nije znala za incident

Uprava Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija nije bila obaveštena da je Mašan Č. zlostavljao drugog osuđenika, rekli su "Vijestima" iz te institucije.

"Zavod za izvršenje krivičnih sankcija nije posedovao informacije da zatvorenik Č.M. tokom, do sada provedenog vremena na izdržavanju kazne zatvora, zlostavljao nekog drugog zatvorenika, kao ni da za isto postoje telefonski video-snimci. Zavod će preduzeti sve mere i radnje iz svoje nadležnosti, u cilju utvrđivanja navedenih okolnosti i o svemu obavestiti nadležne organe", odgovorili su oni.

Pojasnili su da se on nalazi na izdržavanju kazne zatvora u Kazneno-poporavnom domu, u statusu zatvorenika u zatvorenom odeljenju i smešten je u zgradi B paviljona i da su u sobi sa njim još dva zatvorenika.

Tvrde da redovno pretresaju sobu u kojoj borave on, ali i sobe drugih osuđenih lica.

"Zatvorenička soba u kojoj boravi zatvorenik Č.M. poslednji put pretresana je 07.02.2019. godine, i tom prilikom službenici obezbeđenja koji su vršili pretres pronašli su nedozvoljene stvari i predmete. U prethodnom periodu, od kada se zatvorenik Č.M. nalazi na izdržavanju kazne zatvora u KPD-u, u prostorijama u kojima boravi, izvršeno je više pretresa. Takođe, su vršeni i detaljni kolektivni pretresi kompletnog paviljona. Protiv svih zatvorenika kod kojih se pronađu nedozvoljene stvari i predmeti, Zavod u okviru svojih nadležnosti sprovodi disciplinske postupke radi utvrđivanja njihove eventualne disciplinske odgovornosti", objasnili su iz ZIKS-a.

Poručili su da je permanentni zadatak svih službenika sektora obezbeđenja u ZIKS-u preduzimanje operativno-taktičkih mera i radnji nad zatvorenicima i prostorijama u kojima oni borave i koriste, u cilju otkrivanja, pronalaženja i oduzimanja stvari i predmeta čije držanje i upotreba u zatvoru nije dozvoljena.

Video možete pogledati OVDE.

BONUS VIDEO:

MATORA I SANJA IMALE SEKS? Mazile se ispod pokrivača, a onda se pomerio jorgan, pa izvirilo OVO!

(Espreso.co.rs / Vijesti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.