PORTAL VIJESTI PONOVO NA UDARU HAKERA: Zbog tekstova o korupciji režima pokrenut napad neviđenih razmera!
Crnogorski portal Vijesti je ponovo pod predmet hakerskih napada, Foto: Profimedia

NAPADAJU HAKERI

PORTAL VIJESTI PONOVO NA UDARU HAKERA: Zbog tekstova o korupciji režima pokrenut napad neviđenih razmera!

Direktor portala je odlučio da se obrati Evropskoj uniji

Objavljeno:

Crnogorski portal Vijesti je ponovo pod predmet hakerskih napada, koji, po rečima izvršnog direktora "za cilj ima obaranje portala i celokupne njegove infrastrukture".

S obzirom da se portal već suočavao sa napadima ove prirode, iako, kako tvrde, ovaj je do sada najsloženiji i najveći, direktor je odlučio da se obrati Evropskoj uniji od koje je zatražio da reaguje.

U celosti prenosimo njegovo saopštenje za medije na kom je potpisan izvršni direktor Vuk Maraš:

- Portal vijesti.me pod još jačim hakerskim napadima, pozivamo Evropsku uniju da reaguje

Portal medijske grupacije Vijesti iz Crne Gore – www.vijesti.me nakon 20 dana, ponovo je predmet hakerskih DDoS napada, koji je ovog puta po obimu neuporedivo veći od napada koji su se dešavali pre tri sedmice, a koji za cilj ima obaranje portala Vijesti i celokupne njegove infrastrukture. Prema informacijama dobijenim od IT stručnjaka iz razvojnog tima Vijesti iz Praga (Češka Republika), organizovanje ovako složenog hakerskog napada, ogromnog obima, zahteva velika sredstva koja se mere desetinama hiljada evra.

Imajući u vidu količinu sredstava potrebnih za organizaciju ovakvog napada, te činjenicu da je prilikom prethodnih DDoS napada jasan cilj bio da se spreči objavljivanje podataka o potencijalnoj političkoj korupciji u koju je umešan vrh vladajuće partije, nesporno je da postoji ponovni interes da se po svaku cenu ugasi portal Vijesti. Portal Vijesti, koji je ubedljivo najznačajniji i najčitaniji u Crnoj Gori, kao i jedan od najznačajnijih u regionu i pored ovakvih brutalnih hakerskih napada, uspeva da kontinuirano informiše građane o ključnim problemima, uključujući i gore pomenutu političku korupciju. Nakon poslednjih napada, koji su se desili pre tri sedmice, Vijesti su sve relevantne informacije prosledile nadležnim državnim organima, ali do danas nije bilo ama baš nikakvih pomaka u otkrivanju počinilaca i nalogodavaca napada.

Kako je trenutno na sceni, očigledno, još jedan pokušaj gašenja portala Vijesti, kroz veoma skupu hakersku operaciju koju crnogorske službe ne žele da rasvetle, pozivamo Evropsku uniju da reaguje i da zatraži od crnogorskih institucija sistema da obezbede slobodu izražavanja i objektivno informisanje javnosti. -

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.