HEROJSKOM SMRĆU POŠAO U VEČNU SLAVU! Ovo je Darko koji je dao svoj život pokušavajući da spasi porodicu iz jezera!
Darko Vujošević, Foto: Facebook printscreen

ljudina

HEROJSKOM SMRĆU POŠAO U VEČNU SLAVU! Ovo je Darko koji je dao svoj život pokušavajući da spasi porodicu iz jezera!

Darko se nakon prevrtanja čamca domogao obale ali se vratio u jezero da pokuša da spasi porodicu

Objavljeno:

Darko Vujošević iz Podgorice udavio se pokušavajući da spasi tročlanu porodicu koja se udavila u Skadarskom jezeru kada se prevrnuo čamac.

Ispod manastira Vranjina na Skadarskom jezeru u nedelju ujutro se prevrnuo čamac, i tom prilikom poginuli su supružnici Jana i Ratko Kumburović i njihova ćerka Nina, kao i Vujošević iz Kuča, koji je pokušao da spasi porodicu.

Darko se nakon prevrtanja čamca domogao obale ali se vratio u jezero da pokuša da spasi porodicu.

Funkcioner Prave Crne Gore, Valadislav Dajković objavio je na Fejsbuku posvetu stradalom Vujoševiču, koji je dao svoj život u pokušaju da spasi porodicu.

Njegovu objavu prenosimo u celosti:

- Darko, heroj! Večna slava Darku Vujoševiću iz Podgorice, koji je danas herojskom smrću pošao u, ne samo večnu slavu, već i u istinsku legendu. Darko je, nakon jutrošnje liturgije u manastiru na Vranjini, bio jedan od nastradalih putnika na čamcu koji ih je vraćao na obalu.

Već se domogao obale kada je vidio da se nesrećna majka bori sa vodom da spasi ćerku. Kažu da je herojski i bez razmišljanja uskočio u hladnu skadarsku vodu, pokušavajući da ih spasi.

Nažalost, nije uspeo. Hladno i talasasto jezero je bilo jače. Kako mi maločas reče mladi sveštenik Miloš Lučić, koji je dobro poznavao heroja Darka: “Skočio je da ih spasi ni ne znajući da ide na onaj svet. Ipak, znajući njegovu čistu dušu, siguran sam da se sada moli Bogu za sve nas grešne”.

Nastradaloj porodici Kumburović nek je laka crna zemlja, a tebi, Darko, ljudino dostojna podizanja spomenika, večna slava i hvala!

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.