SRAMOTA ME JE SVOJE ZEMLJE, ONI BI SAD GINULI ZA POGREŠNA UVERENJA: Bivši predsednik Crne Gore o stanju u državi!
Momir Bulatović, Foto: Beta/Miloš Miškov

iskreno

SRAMOTA ME JE SVOJE ZEMLJE, ONI BI SAD GINULI ZA POGREŠNA UVERENJA: Bivši predsednik Crne Gore o stanju u državi!

Bivši predsednika Crne Gore odgovorio je na pitanje kakav je bio osećaj proglasiti ratno stanje ’99 godine, da li su gusle srpski ili crnogorski nacionalni instrument, ali i šta bi poželeo svetskim liderima u 2019

Objavljeno:

Nekadašnji premijer Savezne Republike Jugoslavije Momir Bulatović otkrio je u intervjuu za Sputnjik da li je on Crnogorac u Srbiji ili Srbin u Crnoj Gori, kako gleda na to što se Tito „vratio“ u Titograd, ali i koju od bivših država je najviše koštao raspad Jugoslavije.

Bivši predsednika Crne Gore odgovorio je na pitanje kakav je bio osećaj proglasiti ratno stanje ’99 godine, da li su gusle srpski ili crnogorski nacionalni instrument, ali i šta bi poželeo svetskim liderima u 2019.

Na pitanje kako danas vidi zemlju koja ga je pre trideset godina izabrala za prvog demokratskog predsednika, i svoje nekadašnje saborce, Bulatović odgovara da je pomalo tužan, i da ga je isto toliko sramota.

„S druge strane, ipak su uradili nešto dobro. Prvi put uz ogromne političke tenzije i razlike koje imamo, nismo se pobili između sebe. U odnosu na naš violentni način razmišljanja. Nadam se samo da će se ovaj ukupni trenutak u Crnoj Gori prelomiti na taj način da se opametimo. Jer više nije problem ko je u pravu, a ko nije. Nego je veliki problem što oni koji očigledno nisu u pravu, oni bi poginuli za to jer smatraju da jesu. Ne možete promeniti istoriju. Prosto ne možete uraditi ovo što se sada radi. Ne smete napadati crkvu. Ali oni to upravo rade čini mi se, i bojim se, iz najdubljeg ubeđenja da su u pravu, a nisu“, zaključio je Bulatović.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Sputnik)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.