MEDOJEVIĆA MUČE U ZATVORU, ZA NJEGA NEMA PRAVDE! Stravičan teror nad uhapšenim poslanikom u Podgorici
Medojević ostaje u pritvoru, Foto: Fonet

dokle više?

MEDOJEVIĆA MUČE U ZATVORU, ZA NJEGA NEMA PRAVDE! Stravičan teror nad uhapšenim poslanikom u Podgorici

Ispred Apelacionog suda u Podgorici odluku o žalbi o stavljanju u pritvor čekali su novinari i Marina Medojević

Objavljeno: 14:35h

Crnogorski Apelacioni sud je saopštio da je odbio žalbu na odluku Višeg suda o zatvaranju poslanika Demokratskog fronta Nebojše Medojevića i Milana Kneževića, te Medojević ostaje u zatvoru, a Knežević u Skupštini Crne Gore, gde je da ne bi bio uhapšen.

Ispred Apelacionog suda u Podgorici odluku o žalbi o stavljanju u pritvor čekali su novinari i Marina Medojević, njegova supruga.

- Ukoliko odluka suda ne bude u skladu sa pravom, zakonom i Ustavom Crne Gore, a to znači produženje zatvorske kazne koja je doneta protivustavno i protivzakonito, ja ću da protestujem ispred zgrade suda - najavila je Marina Medojević i pozvala građane da joj se pridruže.

- Nije ovo borba za Nebojšu ili bilo koga drugog, nego za pravo, pravdu, dostojanstvo i obraz Crne Gore - rekla je Marina Medojević.

Ona je ranije danas kazala da Medojević, koji je od petka u zatvoru kod Podgorice, štrajkuje glađu u znak protesta zbog hapšenja.

Jedan od čelnika Demokratskog fronta uhapšen je u noći između četvrtka i petka zbog odbijanja da svedoči u predmetu formiranom povodom njegove tvrdnji o primanju i davanju mita. On je poslat u zatvor gde će ostati dok se ne odazove pozivu suda za svedočenje.

Medojević je uhapšen na ulici posle sednice Skupštine i bez ukidanja poslaničkog imuniteta. Viši sud je odluku objasnio stavom da nije reč o pritvoru, već o "prinudnoj meri stavljanja u zatvor do ispunjenja građanske obaveze svedočenja".

Medojevićevi advokati su se žalili Apelacionom sudu zbog hapšenja, uz ocenu da je reč o "brutalnom pravnom nasilju".

Sud je ranije naložio hapšenje i Milana Kneževića, takođe jednog od čelnika DF-a i u njegovom slučaju zbog odbijanja da svedoči.

Knežević je hapšenje izbegao odlukom da ostane u Skupštini Crne Gore, gde je od četvrtka uveče.

Bonus video:

Espreso intervju - Milovan Drecun

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.