NASTAVNIK OŠAMARIO DEČAKA SA TUMOROM U GLAVI: Dete lečeno u Beogradu, otac pita ZAŠTO SI UDARIO BOLESNO DETE?!
Nasilje je prisutno u školama, Foto: Pixabay

skandal

NASTAVNIK OŠAMARIO DEČAKA SA TUMOROM U GLAVI: Dete lečeno u Beogradu, otac pita ZAŠTO SI UDARIO BOLESNO DETE?!

Otac deteta kaže da je još u šoku posle, kako ističe, nečovečnog postupka nastavnika

Objavljeno:

Nastavnik fizike i hemije R. Š. fizički je napao i udario u glavu A. M. (14), učenika OŠ "Savin Bor" u istoimenom mestu u opštini Petnjica u Crnoj Gori, pišu Novosti.

Dečaka je posle optužbi drugih učenika da je polomio bravu na vratima učionice, na školskom igralištu sustigao i ošamario nastavnik, a slučaj je dospeo do Ministarstva prosvete, ali i policije, gde je dečak posle incidenta u prisustvu oca podneo prijavu protiv nastavnika.

Otac deteta kaže da je još u šoku posle, kako ističe, nečovečnog postupka nastavnika, koji je, kako kaže, dobro znao da je reč o bolesnom detetu, za koga svaki jači dodir u predelu glave može biti fatalan.

- Nažalost, dete ima tumor u glavi. Lečen je u Beogradu, a koliko je udarac bio snažan vidi se i po snimku napravljenom nekoliko sati od šamaranja, na kom se uočava crvenilo na licu - priča, za "Novosti", otac mališana.

- Mogu da shvatim sve, ali odsustvo kajanja kod takvog pedagoga je nešto što me je užasnulo. Zamislite, kada je došao na pomirenje u našu kuću sa ocem Mujom, koji je izuzetno častan čovek, nije želeo da se izvini! Pitao sam ga kako ga nije bilo stid da udari bolesno dete. Njegov odgovor je bio da nije znao za to, a moj sin je nedavno, mesec dana bio na bolničkom lečenju u Podgorici. Eto, on mu je predavač, a "nije znao". Nadležni neka kažu šta imaju, obavestio sam ih o svemu.

Pozivu novinara odazvao se direktor OŠ "Savin Bor" Aljko Rastoder.

- Posle prijave roditelja, protiv nastavnika je poveden disciplinski postupak u skladu sa kolektivnim ugovorom. Postupak je u toku - rekao je Rastoder.

(Espreso.co.rs/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.