CRNOGORCI NAPRAVILI SPISAK NEPOŽELJNIH SRBA: Kada vidite kome je sve zabranjen ulaz RAZOČARAĆETE SE!
Crnogorski mediji su i ranije pisali da vlast sprema listu nepoželjnih srpskih intelektualaca kojima se uskraćuje boravak u Crnoj Gori, Foto: Wikipedia / B1mbo, Froztbyte

SPISAK

CRNOGORCI NAPRAVILI SPISAK NEPOŽELJNIH SRBA: Kada vidite kome je sve zabranjen ulaz RAZOČARAĆETE SE!

Poslednjih nekoliko nedelja u javnosti i medijima spekulisalo se o navodnom "spisku nepoželjnih osoba" iz Srbije kojima se zabranjuje ulaz u Crnu Goru...

Objavljeno:

Crnogorski mediji su i ranije pisali da vlast sprema listu nepoželjnih srpskih intelektualaca kojima se uskraćuje boravak u Crnoj Gori!

Poslednjih nekoliko nedelja u javnosti i medijima spekulisalo se o navodnom "spisku nepoželjnih osoba" iz Srbije kojima se zabranjuje ulaz u Crnu Goru zbog izjava kojima se, kako se pisalo, negira postojanje crnogorske državnosti i crnogorski državno pravni identitet.

Crnogorske vlasti ipak su donele odluku o zabrani ulaska na teritoriju Crne Gore za više osoba među kojima su i akademik Matija Bećković, istoričari Čedomir Antić i Aleksandar Raković, kao i profesor Pravnog fakulteta iz Kosovske Mitrovice Dejan Mirović.

Matija Bećković
Matija Bećković foto: Aleksandar Jovanovic Cile

I pre se polemisalo o tome da crnogorska vlast sprema listu nepoželjnih srpskih intelektualaca kojima se uskraćuje boravak u Crnoj Gori.

Za sada na listi nepoželjnih nema srpskog patrijarha Irineja.

Postojanje liste negirao je nedavno i premijer Crne Gore Duško Marković, ali nije isključio mogućnost da se spisak, ipak, napravi.

- Kada bude bilo potrebe za tim, kada budu postojali opravdani razlozi da takvu listu konstruišemo, takva lista neće biti skrivana od javnosti. Osim onih osoba koje su u kriminalnom miljeu i koje nisu dobrodošle ovde, druge liste nema - kazao je tada Marković.

Prema gledištima ovog crnogorskog portala, indikativno je da Crna Gora, kako se dodaje, sastavlja "crnu listu" nepoželjnih Srba, dok se "širokih ruku dočekuju brojni kriminalci i ratni zločinci - Tači, Haradinaj, Veselji i Čeku".

- Svi oni imaju hipoteku ratnih zločina nad Srbima, ali i Crnogorcima na Kosovu i Metohiji - zaključuje se.

BONUS VIDEO

(Espreso.co.rs / Agencija)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.