ISPRAVKA: Srpskom patrijarhu NE NAJAVLJUJU pakleni doček u Podgorici
Patrijarh srpski Irinej, ilustracija, Foto: Beta

DOČEK

ISPRAVKA: Srpskom patrijarhu NE NAJAVLJUJU pakleni doček u Podgorici

Reč je o dezinformaciji

Objavljeno: 17:12h

*Napomena: Ovaj članak je ispravljen zbog netačnih navoda da Agencija za nacionalnu bezbjednost Crne Gore (ANB) organizuje grupu koja bi trebalo da napadne patrijarha SPC Irineja. Izmenjen je deo teksta u kojem se ovo tvrdilo, kao i naslov. Tekst je ispravljen na osnovu analize portala Raskrinkavanje.me

Povodom dolaska Patrijarha srpskog Irineja na podgorički aerodrom, a pojavili su se natpisi u pojedinim medijima da Crnogorska bezbednosna služba (ANB) organizuje huligane koji bi ispred Cetinjskog manastira trebalo da napadnu patrijarha.

"Operativac ANB-a N. L. je organizator „spontanog“ protesta ispred jedne od najvećih svetinja SPC u Crnoj Gori. Planirano je da rulja uz psovke zaspe patrijarha Irineja jajima, paradajzom i sličnim rekvizitima, a cilj tog performansa je da mu se pokaže da nije dobrodošao u Crnu Goru", pisalo je u pojedinim medijima.

Za ove tekstove ne postoji verodostojan izvor informacije, a naslovima tekstova napad na Irineja pripisuje se crnogorskom predsjedniku Milu Đukanoviću.

Tvrdnje o planiranju napada na Irineja Gavrilovića pokazale su se netačnim, budući da je njegova poseta Crnoj Gori prošla bez ikakvog incidenta, napada organizovanih grupa, jaja ili paradajza.

Suprotno ovim tvrdnjama, predstavnici crnogorskih institucija su obezbeđivali ovaj događaj, što je potvrdio i mitropolit Amfilohije Radović.

Pogledajte bonus video:

(Espreso.co.rs / Alo.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.