NOVI UDAR NA SPC U CRNOJ GORI: Opština Ulcinj zabranila bogosluženje Mitropoliji crnogorsko-primorskoj!
Foto: Wikipedia

zabrana

NOVI UDAR NA SPC U CRNOJ GORI: Opština Ulcinj zabranila bogosluženje Mitropoliji crnogorsko-primorskoj!

Zbog zabrane, liturgija je održana u Sabornom hramu u Ulcinju jer je od ranih jutarnjih sati policija blokirala prilaze Starom gradu sa južne i severne strane

Objavljeno:

Opština Ulcinj zabranila je sveštenstvu Mitropolije crnogorsko-primorske bogosluženje u Starom gradu na ostacima hrama posvećenog Presvetoj Bogorodici.

Zbog zabrane, liturgija je održana u Sabornom hramu u Ulcinju jer je od ranih jutarnjih sati policija blokirala prilaze Starom gradu sa južne i severne strane.

U lokalnoj samoupravi juče nije bilo moguće dobiti informaciju ko je i na osnovu čega doneo odluku da vernicima zabrani pristup mestu na kojem se nalaze ostaci hrama. „Dan“ piše da predsednik opštine Ljoro Nrekić nije odgovarao na njihove pozive, kao i da od ulcinjske policije nisu mogli dobiti više detalja o ovom slučaju.

Sa druge strane, protojerej Siniša Smiljić kazao je za „Dan“ da je, prema informacijama kojima on raspolaže, zabrana stigla iz lokalne samouprave.

„Ovo je identična priča onoj u slučaju Svača. Zemljište na kojem se nalaze ostaci hrama pripada opštini Ulcinj. Juče u toku dana po prvi put u istoriji desilo se da nam se traži odobrenje od opštine pošto se radi o njenoj imovini. O tome su nas izvestila dvojica službenika policije koji su kazali da su od strane lokalne samouprave dobili nalog da spreče okupljanje i služenje liturgije. Dakle, kako smo informisani, opština je zatražila od policije da se na toj lokaciji spreči bilo kakav skup bez odobrenja“, kazao je Smiljić.

On je dodao da se policija ponašala korektno, te da je upozorila da će bez dozvole biti prinuđena i fizički da spreči okupljanje.

BONUS VIDEO

(Espreso.co.rs/sputniknews.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.