REKAO JOJ DA JE DEBELA, PA GA KAZNILI: Crnogorac završio na sudu, mora da plati 105 EURA!
Foto: profimedia

hteo da je posavetuje

REKAO JOJ DA JE DEBELA, PA GA KAZNILI: Crnogorac završio na sudu, mora da plati 105 EURA!

Ukazivao komšinici kako je poželjno manje da jede, te misli na izgled i svoje zdravlje

Objavljeno:

Opažanje i sugestija koštala je pedestogodišnjeg Baranina 105 eura. Njega je Sud za prekršaje u Budvi –odeljenje u Baru proglasilo krivim jer je sugrađanku uvredio na javnom mestu rekavši joj pored ostalog da je debela, prenosi Jedro.me.

Sud za prekršaje doneo je rešenje da se Baranin kazni jer je prekršio Zakon o javnom redu i miru. On je sugrađanki pored ostalog kazao “Vidiš li ti kako si debela, bolje se udaj, možda se nikad i ne udaš“.

Uzaludno je okrivljeni tvrdio da je imao dobru nameru i ukazivao komšinici kako je poželjno manje da jede, te misli na izgled i svoje zdravlje.

Kada su mu vlasnici marketa u kome radi devojka koja ga je tužila kazali da se žalila da je uvredio, on je pošao i izvinio se. Baranin navodi da je poznaje oko šest meseci, i da mu po godinama kćerka može biti, objašnjavajući da je imao dobre namere za njeno dobro.

Sa druge strane, devojka je istog dana, nekoliko sati kasnije, pošla prvo u Hitnu, pa u policiju gde je prijavila slučaj. Ubrzo Baranin se našao pred sudijom za prekršaje.

Sudu je priznao šta je rekao oštećenoj, a odbranu okrivljenog, koji nije prihvatio odgovornost za prekršaj, sud nije prihvatio. Za olakšavajuću okolnost koja utiče da kazna bude veća, ili manja, sud je uzeo što se okrivljeni izvinio oštećenoj.

Za ovaj prekršaj po Zakonu o javnom redu i miru propisana je novčana kazna od 100 do 400 eura.

Inače, Baranin do sada krivično nije osuđivan, protiv njega se ne vodi postupak za drugo krivično delo, ranije je kažnjen prekršajno zbog prekoračenja brzine.

Dobra namera sa tačke gledišta Baranina, uvreda iz ugla jevojke, ipak poslednja po slovu Zakona i presudi suda.

Nesvakidašnji slučaj za naše prilike, naveo je okrivljenog da “konsultuje“ Vujakliju.

“Ni u jednom rečniku, Vujakliji,nisam našao tumačenje koje navodi da je – debeo uvredljiva reč”, zaključuje Baranin, koga je opažanje koštalo 105 eura.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/m.cdm.me)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.