MILINKO (11) JE NAJMLAĐI HEROJ I ZASLUŽUJE DIVLJENJE: Dečak detaljno ispričao kako je SPASAO ŽIVOT SVOJOJ SESTI koju je ujela ZMIJA! (FOTO)
Foto: Facebook

MALI HEROJ

MILINKO (11) JE NAJMLAĐI HEROJ I ZASLUŽUJE DIVLJENJE: Dečak detaljno ispričao kako je SPASAO ŽIVOT SVOJOJ SESTI koju je ujela ZMIJA! (FOTO)

Njihova porodica živi od poljoprivrede, a Milinko i Bojana čuvali su buljuk od 400 ovaca i jagnjadi na krševitim padinama iznad Valovitog jezera

Objavljeno: 11:01h

U tom teškom trenutku dečak se setio svih emisija o prirodi i preživljavanju u surovim uslovima i sličnim situacijama. Morao je da bude pribran da bi uspeo.

Naime, habrost jedanaestogodišnjeg Milinka Krstajića spasila je život njegovoj sedmogodišnjoj sestri Bojani, koju je ujela zmija šarka pre nedelju dana dok su čuvali ovce u durmitorskom bespuću visoko iznad katuna ispod Stožine.

Njihova porodica živi od poljoprivrede, a Milinko i Bojana čuvali su buljuk od 400 ovaca i jagnjadi na krševitim padinama iznad Valovitog jezera.

- Otišao sam sam podalje na izvor da natočim vode jer smo ožedneli, a Bojana je ostala kod ovaca. Kada sam se vratio primetio sam da je uznemirena i na ivici plača. Na navaljivanje da kaže šta joj je, tiho mi je rekla da je videla zmiju. Počela je da plače i pokazala je na ranicu na potkolenici, koja je počela da otiče. Odmah mi je bilo jasno šta se desilo i da moram da je spasem - rekao je dečak.

Ilustracija
Ilustracija foto: Pixabay

Kazao je da se setio svih emisija o prirodi i preživljavanju u surovim uslovima i sličnim situacijama, koje on i tri godine stariji brat Miljan gledaju u zimskim mesecima.

- Nisam imao pri sebi nožić ili nešto da rasečem mesto ujeda, a znao sam da je svaki trenutak dragocen za život moje Bojane. Pri ruci sam imao komad lastiša i brzo sam napravio povez iznad rane, kao što sam gledao na televiziji i odmah telefonom javio roditeljima na katunu šta nas je snašlo - nastavlja mali heroj.

Ukućani su došli kolima dokle se moglo i Bojanu preneli do katuna, gde je prihvatila ekipa hitne pomoći, koja je u međuvremenu obaveštena.

Posle oporavka u pljevaljskoj bolnici mala Bojana se vratila na katun, gde od tada pomaže majci Jeleni u kolibi, a otac Bogdan sa sinovima deli obaveze čuvanja ovaca, kosidbe i sakupljanja letine.

Bonus video:

Igor Ćuzović, zamenik glavnog urednika na portala Espreso.co.rs, gostovanje na Hepiju

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.