ODRŽAO OBEĆANJE! Milačić se izvinio Srbima u Kninu: Slaviti zločin je velika BRUKA za Crnu Goru!
Foto: Printscreen/Facebook/Marko Milačić

IZVINJENJE

ODRŽAO OBEĆANJE! Milačić se izvinio Srbima u Kninu: Slaviti zločin je velika BRUKA za Crnu Goru!

Prema njegovim rečima, crnogorski pukovnik koji je slavio "Oluju" u Kninu, oličenje je "bezličnog Montenegra"

Objavljeno:

Većinska i prava Crna Gora se stide učešća pukovnika Vojske Crne Gore Ivana Mašulovića na proslavi vojno-policijske akcije "Oluja" u Kninu, rekao je predsednik stranke "Prava Crna Gora" Marko Milačić.

- Slaviti zločin, i to sa pečatom zvanične crnogorske vlasti, predstavlja regionalno veliku ljagu i bruku nanesenu Crnoj Gori. Zbog toga smo, na skroman i simboličan način, došli da vam se najdublje i ljudski, u ime prave i većinske Crne Gore izvinimo - rekao je Milačić na sastanku u Kninu sa predstavnicima srpskog naroda, na čelu sa predsednikom Srpskog narodnog veća za Šibensko-kninsku županiju Borislavom Šarićem.

Prema njegovim rečima, crnogorski pukovnik koji je slavio "Oluju" u Kninu, oličenje je "bezličnog Montenegra".

- Ono što mi predstavljamo na ovom našem putu izvinjenja jeste Njegoševa prava Crna Gora - rekao je Milačić.

On je dodao da je prisustvo pukovnika Mašulovića na proslavi, ne samo "antisrpski i anticrnogorski čin", već i duboko anticivilizacijski.

- Razlog zašto smo ovdje jeste izvinjenje. Izvinjenje u ime većinske i prave Crne Gore koja se stidi učešća pukovnika vojske Crne Gore Ivana Mašulovića na proslavi "Oluje" - rekao je Milačić.

On smatra da se u Crnoj Gori vodi antipravoslavna politika, odnosno politika "pravoslavnog razjedinjavanja".

- Imajući u vidu status srpskog naroda u Crnoj Gori, odnosno njihovo tavorenje u jazu između manjinskog i konstitutivnog naroda, mislim da bi crnogorske vlasti morale da pokažu mnogo više senzibiliteta za rešavanje tog nacionalno važnog pitanja - rekao je Milačić.

Predstavnici Prave Crne Gore boravili su i kod porodice odbornika Save Vojnovića, koji se nakon proterivanja u "Oluji" vratio na svoje ognjište, u selo nadomak Knina, Đevrske.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Srna.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.